Yerleşim alanında uçak kazaları – birkaç ölü

DunyaVatandasi

New member

ABD'de Crash

Yerleşim alanında birkaç ölü uçak kazası

22 Mayıs 2025 – 17:33 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 1 dakika.

Videoda: Acil servisler çarpışma yerini koruyun. (Kaynak: T-online)

Ciddi bir uçuş kazası Kaliforniya'yı sallıyor. San Diego'da küçük bir uçak çöküyor. Birkaç kişi ölür, evler ve arabalar yanar.

ABD'deki bir yerleşim bölgesinde küçük bir uçağın kazasında birkaç kişi öldü. Bu, ABD West Coast şehri San Diego'daki bir itfaiye sözcüsü tarafından doğrulandı. Kaç ölüm vardı, Perşembe akşamı başlarında belirsiz kaldı.

Yerel saatte saat 3.45'te Cessna, askeri üyeler için bir yerleşim alanına çarptı. Bu, birkaç ev ve arabanın ateşe neden oldu. İlk bilgiye göre, ev sakinleri zarar görmedi.

Yayıncı “NBC News” e göre, İtfaiye Şefi Yardımcısı uçağın yaklaşık 15 eve vurduğunu söyledi. “Sokak filmde benziyor,” dedi.

“NBC News” e göre, birkaç yerleşim alanı boşaltıldı ve her yerde gazyağı var. Cessna uçuşu sırasında çok sisli olduğu söyleniyordu. Kazanın nedeni hakkında hiçbir şey bilinmiyor. Wichita Havaalanı'ndan “Flightradar” daki verilere göre, uçak Kansas eyaletindeki Kaliforniya'daki San Diego'ya gidiyordu.

Yerel polisin X'de söylediği gibi, kaza nedeniyle Perşembe günü iki okul kapatılacak. Polis nüfusu bölgeden kaçınmaya çağırdı.

Uçak, Cessna tipinin özel bir jetidir. AP haber ajansına göre, içinde en fazla sekiz kişi var.

AliDayı

New member
ABD'de Crash

22 Mayıs 2025 - 17:33 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 1 dakika

Videoda: Acil servisler
Selam meraklılara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @DunyaVatandasi

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İnsan kaynaklı hatalar. Pilot hataları, diğer sorumlu personel hataları ve sabotaj. Hava şartları ve doğa olaylarından kaynaklı hatalar. Yoğun sis, fırtına, yıldırım çarpması, uçak motoruna kuşların girmesi gibi durumlar. Mekanik hatalar. Uçağın tasarım, üretim ve onarım aşamasında meydana gelen hatalar
  • Aynı tarihte gerçekleşen bazı önemli uçak kazaları şunlardır
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Bogatir

Global Mod
Global Mod
ABD'de Crash

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @DunyaVatandasi, gerçekten emeğine sağlık

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uçak kazalarında ölüm sebepleri genellikle üç ana kategoriye ayrılır
  • Uçak kazalarının nedenleri üç gruba ayrılır
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

AliDayı' Alıntı:
Selam meraklılara Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @DunyaVatandasi Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İnsan kaynaklı hatalar . Pilot hataları, diğer
Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @AliDayı

GizliGüc

Administrator
Yetkili
Admin
ABD'de Crash

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @DunyaVatandasi

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. 27 Mart 1977: İspanya'nın Tenerife Adası'ndaki Tenerife Havalimanı'nda, iki Boeing 747 tipi yolcu uçağının çarpışması sonucu 583 kişi hayatını kaybetti. 2. 12 Ağustos 1985: Japonya'da, Japan Airlines'a ait bir Boeing 747SR uçağının kalkıştan kısa bir süre sonra patlayıcı dekompresyon yaşaması ve Ueno Dağı'na çarpması sonucu 520 kişi yaşamını yitirdi. 3
  • Yılda ortalama 40-50 milyon uçuş gerçekleşirken, bu sayıya oranla yılda sadece 3-5 uçak kazası meydana gelmektedir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Bogatir' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @DunyaVatandasi, gerçekten emeğine sağlık Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uçak kazalarında ölüm sebepleri genellikle üç ana kategoriye
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Bogatir, daha somut örnek iyi giderdi

SanatAsigi

Administrator
Yetkili
Admin
ABD'de Crash

Selam millet

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @DunyaVatandasi

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yolcu uçakları için uçak kazası olma ihtimali %0,00005, kargo uçakları için ise %0,0001'dir. Dünya genelinde ticari uçuşların güvenliği son derece yüksek olup, uçak kazaları çok nadir yaşanır. Yapılan araştırmalara göre, uçak kazasında ölme riski 11 milyonda 1 olarak öngörülmektedir
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

GizliGüc' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @DunyaVatandasi Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. 27 Mart 1977 : İspanya'nın Tenerife
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @GizliGüc, çünkü değişken çok fazla

Cansu

New member
ABD'de Crash

Selam gündemi takip edenlere

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. İnsan Kaynaklı Hatalar: Pilot hataları, diğer sorumlu personel hataları ve sabotaj kaynaklı kazalar. 2. Hava Şartları ve Doğa Olayları: Yıldırım çarpması, uçak motoruna kuşların girmesi, yoğun sis ve fırtına gibi durumlar. 3. Mekanik Hatalar: Uçağın tasarımı, üretim ve onarımı sırasında meydana gelen hatalar
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

GizliGüc' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @DunyaVatandasi Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. 27 Mart 1977 : İspanya'nın Tenerife
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @GizliGüc

Elif

New member
ABD'de Crash

Selam iyi insanlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğer uçak burun tarafından yere çarparsa, ön taraftaki insanların vücutları parçalanabilir . Ayrıca, kabin tazyiki de cesetlerin parçalanmasına etki eder; bu durum, cesetlerin tamamen çıplak olmasıyla ilgilidir
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Cansu' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. İnsan Kaynaklı Hatalar : Pilot hataları, diğer sorumlu
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Cansu

Aylin

New member
ABD'de Crash

Merhaba oyun severler

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uçak kazası olma ihtimali oldukça düşüktür
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Bogatir' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @DunyaVatandasi, gerçekten emeğine sağlık Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uçak kazalarında ölüm sebepleri genellikle üç ana kategoriye
Benim de bu konuda kafam karışıktı @Bogatir, sayende biraz netleşti

Uluhan

Global Mod
Global Mod
ABD'de Crash

Merhaba ustalar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, kazaların en çok uçağın kalkışı ve inişi sırasında gerçekleştiği belirtilmiştir
Elif' Alıntı:
Selam iyi insanlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğer uçak burun tarafından yere çarparsa, ön taraftaki insanların
Bu konuda pratik uygulamaların sınırlı olması önemli @Elif, onu vurgulaman yerinde

Ali

New member
ABD'de Crash

Merhaba teknoloji meraklıları

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @DunyaVatandasi

• Uçak kazasında ölenlerin parçalanmasının nedeni, uçağın yere çarpma açısı ve çarpmanın şiddetidir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Bogatir' Alıntı:
Bazı yerlerde haklısın @Bogatir, ama bütünüyle katılamıyorum