“Yaşam ve yaşam için tehlike”

DunyaVatandasi

New member
Giderek daha fazla bölge etkilendi

Resmi Fırtına Uyarısı: Burada “yaşam ve yaşam için tehlike” riski var

31 Mayıs 2025 – 16:00Okuma Süresi: 2 dakika.

Alman Hava Durumu Servisi'nin uyarı haritası (16:00 itibariyle): Rheineland-Palatin ve NRW'nin büyük bölümleri kırmızı renktedir.

Resmi büyütmek

Alman Hava Durumu Servisi'nin uyarı haritası (16:00 itibariyle): Rheineland-Palatin ve NRW'nin büyük bölümleri kırmızı renktedir. (Kaynak: Ekran Görüntüsü Alman Hava Durumu Servisi)

Cumartesi günleri ağır fırtınalar açıklanmıştı. Görünüşe göre ciddileşiyor: Alman Hava Durumu Servisi resmi şiddetli hava uyarıları yayınladı.

Alman Hava Durumu Servisi (DWD), Cumartesi öğleden sonra Almanya'nın bazı bölgelerinde şiddetli şiddetli yağmur ve dolu ağır fırtına konusunda uyarıyor. Rheineland-Palatinat ve North Ren-Westphalia'nın küçük kısımları başlangıçta etkilendi. Daha sonra, uyarı haritasında kırmızı alanlar artıyordu.

video | Bu bölgelerde şiddetli fırtınalar bekleniyor

Fırtına

Video Yükleri

Kaynak: GLOMEX

Saat 16.00 civarında, uyarı Köln, Bonn, Aachen ve Siegen çevresindeki NRW'deki güney yarısını içeriyordu. Rheineland-Palatinat'ta uyarı, örneğin Trier, Itar-Obersstein, Bad Kreuznach ve Mainz çevresindeki bölgeler için güneye da uygulandı. Hesse'deki Frankfurt ve Darmstadt çevresinde de uyarılar vardı. Burada, Cumartesi öğleden sonra, yağışlı şiddetli yağmur metrekare başına 40 litreye kadar tehdit ve 75 km/s'ye kadar fırtına gusts. DWD'ye göre, üç santimetreye kadar tahıl boyutları da mümkündür. Hava Durumu Servisi'ne göre, yıldırım grevleri, düşen dallar, sel ve aquaplaning nedeniyle “beden ve yaşam için tehlike” var.

Kuzey Ren-Westphalia ve Rhineland-Palatinat'ın yanı sıra Baden-Württemberg, Thuringia, Aşağı Saksonya ve Bavyera'nın diğer bölgelerinde, sözde “ön bilgi fırtınası” doğruydu. Anlama geliyor: Prensip olarak, fırtınalar Cumartesi günü tehdit eder, ancak akut değildir.

DWD bir “ağır fırtına” öncesinde konuştu. Suçluluk, güneybatı Avrupa'dan ülkeye akan subtropikal kökenli sıcak bir havadır. İlk başta ısı getirir. Cumartesi günü, Baden-Württemberg'deki termometre 31 dereceye kadar tırmanıyor, Rheinland-Palatinat 30 dereceye kadar. “Wetter.com” portalına göre, ara sıra kasırga da var.

Çarşamba günü Almanya'da Tornados ile şiddetli fırtınalar vardı. Hesse'deki Main-kinzig-Kreis'te, onaylanmış bir kasırga Biebergemünd belediyesinden geçti ve çok sayıda çatıyı yok etti. Kassel bölgesindeki Hessisch Lichtenau'da şüpheli bir kasırga havada bir karavan döndü.

Alman Hava Durumu Servisi ayrıca Pazar günü doğuya doğru hareket eden fırtınaları da uyarıyor. Bu yüzden şiddetli yağmur, rüzgar ve dolu gusts konusunda tekrar uyarı var.

GizliGüc

Administrator
Yetkili
Admin

Resmi Fırtına Uyarısı: Burada "yaşam ve yaşam için tehlike" riski var

31 Mayıs 2025 - 16:00Okuma Süresi: 2 dakika
Selam bilenlere

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Aylin

New member

Selam güzel insanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @DunyaVatandasi

Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

GizliGüc' Alıntı:
Selam bilenlere Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Bogatir

Global Mod
Global Mod

Merhaba arkadaşlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @DunyaVatandasi

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Aylin' Alıntı:
Selam güzel insanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @DunyaVatandasi Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim
Bu konuda kesin konuşmak zor @Aylin, çok fazla değişken var

Elif

New member

Merhaba bilgili dostlar

@DunyaVatandasi anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

@DunyaVatandasi, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Bogatir' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @DunyaVatandasi Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim Bu konuda kesin konuşmak zor @Aylin, çok fazla
Verdiğin bilgiler güncel görünüyor @Bogatir, özellikle veri kısmı

AliDayı

New member

Selam güzel insanlar topluluğu

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @DunyaVatandasi

GizliGüc' Alıntı:
Selam bilenlere Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @GizliGüc

Cansu

New member

Selam güzel topluluk

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @DunyaVatandasi

Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Aylin' Alıntı:
Selam güzel insanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @DunyaVatandasi Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Aylin, özellikle pratik tarafı çok farklı

Ali

New member

Merhaba denemekten korkmayanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Herkes kendi açısından haklıydı ama bende bıraktığı tat bu oldu

Cansu' Alıntı:
Selam güzel topluluk Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @DunyaVatandasi Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe
Katılmak zorundayım diyemem @Cansu, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

AliDayı' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden
Haksız değilsin @AliDayı ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Elif' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar @DunyaVatandasi anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor @DunyaVatandasi, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten
Burada sana %100 katılamam @Elif, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var