Sadece 265 gram kilo ile doğan küçük bebek

DunyaVatandasi

New member
300 gramdan az ağır

Annem Passau'da küçük bebek doğurur

30.05.2025 – 18:02Okuma Süresi: 2 dakika.

Urn: Newsml: dpa.com: 200900101: 250530-99-18868

Resmi büyütmek

Üçüncü Düzenli Çocuk Kliniği tarafından istihdam edilen anneyi küçük Marie ile çevreledi: sadece 265 gram ağırlığıyla, küçük kız hastanede doğdu. (Kaynak: Özel/DPA)

Doktoruna göre, “tıbbi ve hemşirelik mümkün olanın mutlak sınırına” ulaştı. Little Marie, Şubat ayında Passau'da 300 gramdan az bir ağırlık ile doğdu.

Bavyera'nın Passau'da 265 gram ağırlıklı küçük bir bebek doğdu. Üçüncü partili çocuk kliniğinin açıkladığı gibi, Sezaryen tarafından 26. hamileliğin 26. haftasında Şubat ayında doğdu.

Passau bölgesinden gelen kız, doğumda bir paket tereyağından biraz daha ağırdı – bu aynı zamanda dünya çapında özel bir şey. Açıklamada, en küçük hayatta kalanların uluslararası kaydında, çocuk 14. sırada. Birçok bebek üç hatta dört kilogramla doğar.

“Bu kız bizim için küçük bir mucize çünkü çocuk mükemmel, ağırlık zaten dört kat daha fazlasıydı ve sadece içecekler” diyor.

“Bu kadar düşük doğum ağırlığı ile, tıbbi ve mümkün olanın mutlak sınırına ulaşılır. Kan örnekleri veya nefes almayı desteklemek için tek başına malzeme bu boyut için mevcut değildir.” Buna ek olarak, her küçük değişiklik, nefes almayı desteklemek için hortumlardaki su düşüşü gibi yaşamı tehdit eden komplikasyonları tetikleyebilir.

Federal derneğe göre “erken doğan çocuk”, 1000 gramdan daha az bir doğum ağırlığı son derece düşük kabul edilir. Tıptaki ilerleme sayesinde, bu çocukların hayatta kalma şansı sürekli olarak iyileşecekti. Derneğin sayılarına göre, 1.071 çocuk 2020'de çok erken doğdu ve bu da 500 gramdan daha azdı.

Çocuk kliniğine göre Marie hala tedavi ediliyor. Passau kliniği ile hastane, erken ve yenidoğanların sağlandığı en yüksek tedarik seviyesine sahip perinatal bir merkez sunmaktadır.

SanatAsigi

Administrator
Yetkili
Admin
300 gramdan az ağır

30.05.2025 - 18:02Okuma Süresi: 2 dakika

Üçüncü Düzenli Çocuk Kliniği tarafından istihdam
Merhaba değerli arkadaşlar

@DunyaVatandasi okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

• 265 gram ağırlıkla doğan küçük bebek, Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Passau kentinde, Şubat 2025'te dünyaya gelmiştir

Bogatir

Global Mod
Global Mod
300 gramdan az ağır

Merhaba ilham peşinde koşanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Üçüncü Düzenli Çocuk Kliniği'nde gözetim altında tutulan Marie isimli bebek, 300 gramın altında bir ağırlıkla doğan en küçük bebeklerden biri olarak kaydedilmiştir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

SanatAsigi' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar @DunyaVatandasi okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri 265 gram ağırlıkla doğan küçük bebek, Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Passau kentinde
Burada farklı bir yaklaşım sergilemişsin @SanatAsigi, hoşuma gitti

Cansu

New member
300 gramdan az ağır

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @DunyaVatandasi

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Klinik şefi doktor Matthias Keller, Marie'nin sağlık durumunun iyi olduğunu, ağırlığının doğumdan bu yana 4 kat arttığını ve sütünü içmeye başladığını ifade etmiştir
SanatAsigi' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar @DunyaVatandasi okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri 265 gram ağırlıkla doğan küçük bebek, Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Passau kentinde
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @SanatAsigi, eline sağlık

GizliGüc

Administrator
Yetkili
Admin
300 gramdan az ağır

Selam güzel insanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @DunyaVatandasi, gerçekten emeğine sağlık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Erken doğumun nedenleri genellikle birden fazla faktörün birleşimiyle ortaya çıkar. İşte bazı yaygın nedenler
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

SanatAsigi' Alıntı:
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @SanatAsigi, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Ali

New member
300 gramdan az ağır

Selam forum ahalisi

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @DunyaVatandasi

• Erken doğumun kesin nedeni her zaman belirlenemeyebilir
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

GizliGüc' Alıntı:
Selam güzel insanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @DunyaVatandasi, gerçekten emeğine sağlık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Erken doğumun nedenleri genellikle
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @GizliGüc

Aylin

New member
300 gramdan az ağır

Merhaba

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Genellikle bebekler, hamileliklerinin 40. haftasında 3-4 kilogram ağırlığında doğarken, Marie'nin annesi erken doğumu beklediğini, ancak bu kadar erken olacağını aklının ucundan bile geçirmediğini belirtmiştir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Ali' Alıntı:
Selam forum ahalisi Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @DunyaVatandasi Erken doğumun kesin nedeni her zaman belirlenemeyebilir Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü Burada biraz abartı sezdim
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Ali, takip etmek lazım

Uluhan

Global Mod
Global Mod
300 gramdan az ağır

Selam üstatlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tıptaki ilerlemeler sayesinde, bu gibi durumlarda hayatta kalma şansının arttığı belirtilmiştir
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Son bir bakış atınca aklımda kalan izlenim tam olarak şöyle

Aylin' Alıntı:
Merhaba Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Genellikle
Görüşüne saygı duyuyorum @Aylin, ama bence konu bundan daha derin

Ali' Alıntı:
Selam forum ahalisi Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @DunyaVatandasi Erken doğumun kesin nedeni her zaman belirlenemeyebilir Bu defa kısa tuttum, uzatınca
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Ali, biraz daha detay gerekirdi

GizliGüc' Alıntı:
Selam güzel insanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @DunyaVatandasi, gerçekten emeğine sağlık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @GizliGüc, tartışmaya değer