Napolyon-Sisten 4.7 milyon için açık artırmaya çıktı

DunyaVatandasi

New member
Alıcı muazzam miktarda öder

Napolyon-Saber açık artırma olduğunda neredeyse rekor değeri elde eder

05/23/2025 – 16:22Okuma Süresi: 1 dakika.

Açık artırmadan önce Napolyon Kılıcı (Arşiv resmi): Paris'teki bir açık artırmada rekor kıran bir miktar elde etti.

Resmi büyütmek

Açık artırmadan önce Napolyon Kılıcı (Arşiv resmi): Paris'teki bir açık artırmada rekor kıran bir miktar elde etti. (Kaynak: Benoit Tessier/Reuters)

Napolyon Bonapartes bulundurma kılıç, muazzam bir gelir müzayedesi evi oynar. Stahl parça 4.7 milyon avro oynadı.

Fransız imparatoru Napolyon'un eline olan bir kılıç, Paris'teki bir açık artırmada heyecanı tetikledi. Sabre, Hôtel Drouot'un açık artırma evi Cuma günü açıkladığı gibi, sahibini yaklaşık 4,7 milyon avroya değiştirdi.

Tarihsel olarak önemli parça, Napolyon Bonaparte tarafından 1802 ve 1803 yılları arasında Versay'daki fabrikada ilk konsolos olarak görevlendirildi. İmparator olarak yönetiminin sonuna kadar tuttu ve sonunda Mareşal'i atadığı tanıdık Emmanuel De Grouchy'ye teslim etti. O zamandan beri Sabre, De Grouchy ailesine aitti.

Hôtel Drouot'a göre, şimdi açık artırma Saber, Napolyon'un mülkiyetinden satılan en pahalı nesnelerden biridir. Bununla birlikte, rekor başka bir kopyaya sahip: Napolyon'un Marengo Savaşı'nda giydiği bir kılıç 2007'de yaklaşık 4.8 milyon avro için satıldı.

Yeni sahibinin kimliği açıklanmadı. Müzayede Saber'ın neredeyse aynı bir kopyası St. Petersburg'daki Hermitage'da sergilendi.

25 Haziran'da, Napolyon'un eşyalarından onlarca başka nesne açık artırma yapılacak – daha sonra ünlü açık artırma evinden Sotheby's. Bunlar arasında katlanabilir bir kanat, bir taht sandalyesi, konsolosluk ceketinin kolu ve Napolyon'un Notre-Dame Katedrali'nde taç giyme töreninde giydiği tören personeli var.

Elif

New member

05/23/2025 - 16:22Okuma Süresi: 1 dakika

Açık
Merhaba buradakilere

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Aylin' Alıntı:
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @DunyaVatandasi Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Aylin, güzel yaklaşmışsın

Cansu

New member

Açık
Selam iyi insanlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Aylin' Alıntı:
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @DunyaVatandasi Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur
Bu yoruma tamamen katıldım @Aylin, özellikle son bölümü

Bogatir

Global Mod
Global Mod

Açık
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @DunyaVatandasi

Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Elif' Alıntı:
Merhaba buradakilere Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin Düşüncene genel olarak katılıyorum @Aylin, güzel yaklaşmışsın
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Elif, güzel yaklaşmışsın

GizliGüc

Administrator
Yetkili
Admin

Açık
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @DunyaVatandasi

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Özet gibi olacak ama elimde kalan fikir aşağı yukarı bu

Cansu' Alıntı:
Selam iyi insanlar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Bu yoruma tamamen katıldım
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Cansu, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Elif' Alıntı:
Merhaba buradakilere Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin Düşüncene genel
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Bogatir' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @DunyaVatandasi Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel
Burada sana %100 katılamam @Bogatir, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var