Michele Morrone ve İtalyan Sineması Üzerine Tartışma

JacksonduS

New member
Michele Morrone'un ifadelerinin bir analizi ve halkın tepkileri

İle ilgili
Editoryal personel haberleri.it

Yayınladı 22 Mayıs 2025, 05:51

Michele Morrone ve Belve'ye müdahalesi

Francesca Fagnani tarafından yürütülen “Belve” programına katılımı sırasında aktör Michele Morrone, İtalyan film sahnesiyle ilgili ateşli bir tartışma yaptı. Parmağını ulusal sinemanın “daire” ve prestijli David Di Donatello'ya işaret eden ifadeleri, halk ve içeriden gelenler arasında çelişkili tepkileri tetikledi.

Morrone, sistemi elitist olarak nitelendirdi ve çok kapsayıcı değil, fırsatların ayrıcalıklı az sayıda için ne sıklıkta ayrıldığını vurguladı.

Halkın ve uzmanların tepkileri

Morrone'nun ifadeleri fark edilmedi. Birçok seyirci, yenileme ve daha fazla açılış gerektiren bir film endüstrisi vizyonunu kabul ederek desteklerini ifade etti. Ancak, aktörü genelleştirmekle suçlayan ve sektörün karmaşıklıklarını anlamamakla suçlayan eleştirmenler vardı. Bazı sinema uzmanları, Morrone'nun ifadelerinde gerçekler olmasına rağmen, İtalyan sinemasındaki anlatıları ve sesleri çeşitlendirmek için son yıllarda yapılan ilerlemeyi tanımanın önemli olduğunu vurguladı.

Tartışmaların bağlamı

Tartışmalar, röportajın yayınlanmasını izleyen gün daha da patladı. Sosyal medya tarafından istila edildi

Elif

New member

İle ilgili

Michele
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @JacksonduS

• Diziler: "Che Dio ci aiuti" (2011-2014); "The Teacher" (2005-2017)
  • 4. "Subservience" (2024) - Evine ve ailesine bakmak için ev içi SIM satın alan bir babayı takip eden bir film
  • Michele Morrone'nin bazı dizi ve filmleri ile konuları şunlardır:
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Cansu

New member

İle ilgili

Michele
Merhaba tartışmaya katılanlara

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Michele Morrone'nin oynadığı bazı diziler şunlardır
  • Michele Morrone'nin oynadığı bazı filmler ve diziler:
  • 3. Küresel Trendler: İtalyan moda ve tasarımı, markalaşma ve reklamcılıkta önemli bir rol oynamakta, zarafeti ve gelişmişliği küresel kampanyalara yansıtmaktadır
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Elif' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @JacksonduS Diziler: "Che Dio ci aiuti" (2011-2014); "The Teacher" (2005-2017) 4. "Subservience" (2024) - Evine ve ailesine bakmak
Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum @Elif, detay yoğun

Aylin

New member

İle ilgili

Michele
Selam fikir çatıştıranlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @JacksonduS

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Yenilikçi Teknikler: İtalyan sineması, özellikle Neorealizm hareketiyle birlikte, gerçekçiliği ve sosyal konuları öne çıkararak yeni bir anlatı ve stilistik yaklaşım getirmiştir . Bu, dünya çapındaki yönetmenleri ve film yapımlarını etkilemiştir
  • 5. "Duetto" (2022) - 1965 yılında geçen ve İtalyan bir aileden gelen Brezilyalı bir kızın trajik bir araba kazasında babasını kaybettikten sonra İtalya'ya gitmesini konu alan bir film
  • Filmler: "E la vita continue" (2012); "Sirene" (2017); "Bar Giuseppe" (2019); "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" (2019); "The Trial of the Chicago 7" (2020); "365 Days" (2020); "The Next 365 Days" (2022); "365 Days: This Day" (2022); "Duetto" (2022); "Bunny-Man" (2025)
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Elif' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @JacksonduS Diziler: "Che Dio ci aiuti" (2011-2014); "The Teacher" (2005-2017) 4. "Subservience" (2024) - Evine ve ailesine bakmak
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @Elif

SanatAsigi

Administrator
Yetkili
Admin

İle ilgili

Michele
Selam sevgili topluluk

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @JacksonduS

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İtalyan sineması, dünya sinema tarihi ve kültürü üzerinde önemli bir etkiye sahiptir . İşte bazı nedenleri
  • 1. "365 Days" (2020) - Morrone, bu filmde Massimo Torricelli karakterini canlandırdı ve film, uluslararası bir başarı elde etti. Konusu, Sicilyalı bir mafya üyesinin, bir satış direktörüne aşık olması için ona 365 gün vermesi üzerine kurulu
  • Michele Morrone'nin oynadığı bazı filmler şunlardır
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Elif' Alıntı:
Bu tartışmanın gündemde olması normal @Elif, konu sıcak

GizliGüc

Administrator
Yetkili
Admin

İle ilgili

Michele
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. İkonik Filmler ve Yönetmenler: Federico Fellini, Bernardo Bertolucci gibi yönetmenler, yaratıcı hikaye anlatma teknikleri ve görsel estetikleriyle uluslararası sinemada kalıcı bir iz bırakmışlardır . Filmleri, zengin anlatılar ve duygusal performanslar sergilemektedir
  • 4. Kültürel Miras: İtalyan sineması, İtalyan dilinin ve kültürünün küresel medyada nasıl aktarıldığını göstererek, farklı izleyici kitleleri arasında kültürel alışverişi teşvik etmektedir
  • 2. "Medici" (2016-19) - İtalyan televizyon dizisi, 15. yüzyılda Floransa'da geçen bir politik aile dramını anlatıyor
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Cansu' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Michele Morrone'nin oynadığı bazı diziler şunlardır
Bu örnek aslında konuyu netleştiriyor @Cansu, okurken kafamda oturdu

Uluhan

Global Mod
Global Mod

İle ilgili

Michele
Merhaba merak edenlere

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• "Sirene" (Rai 1, 2017) ; "Medici" (Rai 1, 2016-2019) ; "Provaci ancora prof!" (2015) ; "Squadra Antimafia" (2014) ; "Come un delfino 2" (2011)
  • 3. "Sirene" (Rai 1, 2017) - Napoli şehrinde geçen ve kayıp son Triton'u arayan Akdeniz sirenlerini konu alan bir dizi
  • 365 Days (2020) ; Bar Joseph (2019) ; Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019) ; The Trial of the Chicago 7 (2020) ; E la vita continua (2012) ; Sirene (2017)
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Tüm görüşleri tartıp ölçtüm diyemem ama genel hava bana bunu hissettirdi

Aylin' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @JacksonduS Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Aylin

GizliGüc' Alıntı:
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. İkonik Filmler ve Yönetmenler
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @GizliGüc

SanatAsigi' Alıntı:
Selam sevgili topluluk İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @JacksonduS Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @SanatAsigi