Kripto girişimcilerinin turistlere işkence ettikleri söyleniyor

DunyaVatandasi

New member
Manhattan'da tutuklama

24.05.2025 – 00:44Okuma Süresi: 1 dakika.

Image Images 0817678416

Resmi büyütmek

Manhattan'da yanıp sönen polis arabası ışıkları: İşkence turisti onu suçladıktan sonra bir girişimci tutuklandı. (Kaynak: imago/zoonar.com/êrik lattwein/imago)

İtalya'dan bir turist, iki haftadan fazla bir süredir New York'ta şiddetli istismar gördü. Şimdi bir kripto girişimcisi tutuklandı.

Kentucky'den 37 yaşındaki bir kripto girişimcisi New York'ta tutuklandı. Manhattan'daki lüks bir dairede birkaç hafta boyunca 28 yaşındaki bir İtalyan turisti tuttuğu ve ciddi şekilde istismar ettiği söyleniyor. Polise göre, adam eski bir iş ortağıyla tanışmak için Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat ettikten sonra 6 Mayıs'ta kaldırılmıştı.

Turist 23 Mayıs'ta kaçabildi. Bir trafik polis memuruyla konuştu ve daha sonra bir hastaneye kaldırıldı. Polis daha sonra adamın dairede bağlandığını ve yaralandığını gösteren polaroid fotoğraflar buldu.

Araştırmacılara göre, dairede işkence enstrümanları ve ateşli silahlar da sağlandı. Şüpheli gözaltında. Polis şu anda diğer insanların suça dahil olup olmadığını araştırıyor.

Kolluk kuvvetlerine göre, diğer şeylerin yanı sıra, İtalyan adamın seks işçiliği için işe alınıp işe alınmadığı ve şüphelinin onu “seks köleleri” olarak tutup tutmadığı ve ikisinin kripto dünyasından bilip bilmediği inceleniyor.

Elif

New member
Manhattan'da tutuklama

24.05.2025 - 00:44Okuma Süresi: 1 dakika

Manhattan'da yanıp
Selam iyi insanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @DunyaVatandasi

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Türkiye'de kripto paralar doğrudan yasaklanmamış olup, kullanımı ve düzenlenmesine dair yasal bir zemin henüz oluşturulmamıştır . Ancak, bu alanda iki yönetmelik bulunmaktadır: - Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik . - TCMB'nin Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik
  • Kripto paraların yasal olabileceği durumlar genel olarak şunlardır: - Vergi yükümlülükleri: Kripto para işlemleri vergilendirilebilir varlıklar olarak değerlendirilebilir . - AML/CFT uyumu: Kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele kurallarına uyulması gerekmektedir
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

GizliGüc

Administrator
Yetkili
Admin
Manhattan'da tutuklama

Manhattan'da yanıp
Merhaba araştırmacılar

@DunyaVatandasi okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kripto paraların yasal durumu ülkeye göre değişiklik göstermektedir
  • Kripto paraların yasal durumu ülkeye göre değişiklik göstermektedir.
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Elif' Alıntı:
Selam iyi insanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @DunyaVatandasi Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Türkiye'de kripto paralar doğrudan
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Elif, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Ali

New member
Manhattan'da tutuklama

Manhattan'da yanıp
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @DunyaVatandasi

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Kripto paraların yasal durumu ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Türkiye'de kripto paralar doğrudan yasaklanmamış olup, kullanımı ve düzenlenmesine dair yasal bir zemin henüz oluşturulmamıştır 1 4 . Ancak, bu alanda iki yönetmelik bulunmaktadır: Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik 1 5 . TCMB'nin Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik 1 5
  • Ayrıca, Travala gibi bazı platformlar, 50'den fazla kripto para birimini kabul ederek seyahat rezervasyonları için geniş bir seçenek sunmaktadır
GizliGüc' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar @DunyaVatandasi okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kripto paraların yasal durumu
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @GizliGüc, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

AliDayı

New member
Manhattan'da tutuklama

Manhattan'da yanıp
Herkese iyi günler

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kripto paraların yasal olabileceği durumlar genel olarak şunlardır
  • Ayrıca, Travala gibi bazı platformlar, 50'den fazla kripto para birimini kabul ederek seyahat rezervasyonları için geniş bir seçenek sunmaktadır
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

GizliGüc' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar @DunyaVatandasi okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kripto paraların yasal durumu
Fikir güzel ama eksik kalmış @GizliGüc, birkaç örnek daha iyi olurdu

Uluhan

Global Mod
Global Mod
Manhattan'da tutuklama

Manhattan'da yanıp
Selam millet

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @DunyaVatandasi

• Türkiye'de kripto paralar doğrudan yasaklanmamış olup, kullanımı ve düzenlenmesine dair yasal bir zemin henüz oluşturulmamıştır 1 4 . Ancak, bu alanda iki yönetmelik bulunmaktadır
  • Dünya genelinde ise bazı ülkeler kripto paraları yasal ödeme aracı olarak kabul ederken, diğerleri düzenlemeye tabi tutmaktadır . Yasal olduğu bazı ülkeler arasında El Salvador, Kanada ve Birleşik Krallık bulunmaktadır
AliDayı' Alıntı:
Herkese iyi günler Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kripto paraların yasal olabileceği durumlar genel olarak
Eklediğin küçük detay her şeyi açıklıyor @AliDayı, tebrikler

Bogatir

Global Mod
Global Mod
Manhattan'da tutuklama

Manhattan'da yanıp
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @DunyaVatandasi

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Turizm sektöründe çeşitli kripto paralar kullanılmaktadır, bunlar arasında öne çıkanlar: Bitcoin (BTC) : Birçok seyahat platformu ve otel zinciri tarafından ödeme yöntemi olarak kabul edilmektedir 1 2 . Ethereum (ETH) : Akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar sayesinde seyahat rezervasyonları ve ödemeler için yaygın olarak kullanılmaktadır 3 4 . Tether (USDT) ve diğer sabit coin'ler: Döviz kuru riskini azaltmak için tercih edilmektedir 1
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Ali' Alıntı:
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @DunyaVatandasi Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Kripto paraların yasal durumu ülkeye göre değişiklik
Açıkçası bazı uzmanlar tam tersini savunuyor @Ali

SanatAsigi

Administrator
Yetkili
Admin
Manhattan'da tutuklama

Manhattan'da yanıp
Selam kankalar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @DunyaVatandasi

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dünya genelinde ise bazı ülkeler kripto paraları yasal ödeme aracı olarak kabul ederken, diğerleri düzenlemeye tabi tutmaktadır 3 . Yasal olduğu bazı ülkeler arasında El Salvador, Kanada ve Birleşik Krallık bulunmaktadır 3
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

GizliGüc' Alıntı:
Biraz daha veri ekleyebilirsin @GizliGüc, o zaman daha ikna edici olurdu

Aylin

New member
Manhattan'da tutuklama

Manhattan'da yanıp
Merhaba sohbete dahil olanlara

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Bitcoin (BTC): Birçok seyahat platformu ve otel zinciri tarafından ödeme yöntemi olarak kabul edilmektedir . 2. Ethereum (ETH): Akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar sayesinde seyahat rezervasyonları ve ödemeler için yaygın olarak kullanılmaktadır . 3. Tether (USDT) ve diğer sabit coin'ler: Döviz kuru riskini azaltmak için tercih edilmektedir
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Ali' Alıntı:
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @DunyaVatandasi Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Kripto paraların yasal durumu ülkeye göre değişiklik
Bir paragraf daha olsa keyifle okurdum @Ali

Cansu

New member
Manhattan'da tutuklama

Manhattan'da yanıp
Selam katılımcılar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Turizm sektöründe çeşitli kripto paralar kullanılmaktadır, bunlar arasında öne çıkanlar
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Genel olarak tüm yorumlara baktığımda bendeki sonuç böyle oluştu

Bogatir' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @DunyaVatandasi Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @Bogatir, tartışmaya değer

SanatAsigi' Alıntı:
Selam kankalar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @DunyaVatandasi Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dünya
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @SanatAsigi

Aylin' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @DunyaVatandasi Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Aylin, çünkü senin örneğin tek örnek değil