Japonya'da Mega Deprem Tahmin Edilen Vacationers Rezervasyonları İptal Etti

DunyaVatandasi

New member

Turistler tatillerini Japonya'da alabilirler: Temmuz ayında yıkıcı bir yüzyıl dünyası korkusundan korkuyorlar. Ama bu korku ne kadar rasyonel?

Bir Japon servet veznesi, bu yılın 5 Temmuz'da Japonya ve Filipinler arasındaki deniz tabanının altında bir gözyaşı açılacağını tahmin etti. Tsunami dalgaları, Mart 2011'de ağır tōhoku-erdbieben'i takip edenlerden üç kat daha yüksek olurdu. O zaman 22.000 kişi öldü, tsunami Fukushima'nın nükleer felaketine yol açtı.

İlgili “tahmin” elbette herhangi bir bilimsel bilgiye dayanmaz. Ryo Tatsuki'nin kehanetleri Asya'da hafife alınmaması gereken bir ağırlığa sahiptir. 1999'da ressam “Watashi Ga Mita Mirai” (“Gördüğüm Gelecek”) manga yayınladı, rüya günlüğüne dayanıyor. Kapakta Mart 2011 için büyük bir felaket öngören bir takvim sayfası gösterildi.

Tōhoku depremi ülkeyi aslında 9.1 büyüklüğünde harap ettiğinde, birçoğu ikna oldu: Ryo Tatsuki gerçekten geleceğe bakabiliyor. Sanatçı ünlü oldu. Vizyonlarında taraftarlar, Prenses Diana ve Freddie Mercury'nin ve Corona Pandemi'nin ölümünün kehanetlerini de tanıyabileceklerine inanıyorlar.

Tatsuki'nin clairvoyant becerilerine olan inancın artık gerçek sonuçları var: Turistler Japonya tatillerini sıralar halinde iptal ediyor. Rezervasyonlar son zamanlarda yarıya düştü, ABD yayıncısı CNN, Hong Kong merkezli bir seyahat acentesinin başından alıntı yaptı. Önümüzdeki haftalarda muhtemelen azalmaya devam edeceksiniz.

Özellikle Çin ve Hong Kong'dan tatilcilerin şu anda planlanan seyahatlerini iptal edeceğini veya erteleyeceğini söyledi. Hong Kong merkezli Havayolu Greater Bay Havayolları da Japonya uçuşlarını tepki gösterdi ve bir araya getirdi.

Bu da Japon felaket korumasının, bir depremin tarihini ve yerini tahmin etmenin “zor” olduğunu açıkça vurgulamasına neden oldu. Ve 2011 yılında özellikle güçlü olan Miyagi valisi, “sosyal medyada son derece bilimsel olmayan söylentilerin yayılmasının turizm üzerinde etkisi olmasının ciddi bir sorun olduğunu” söyledi.

İddia edilen fortune teller Ryo Tatsuki de şunları söyledi: İnsanların olası felaketlere hazırlanmak için çalışmalarından ilham almaları iyi. Ancak insanlar “hayallerinden çok fazla etkilenmemeli” ve daha ziyade “uzman görüşleri temelinde uygun şekilde hareket etmemelidir”.

Bununla birlikte, bir mega deprem korkusu Temmuz ayında genişlemeye devam ediyor. Şimdi Tayland ve Vietnam'da yaygın. Orada, sosyal ağlardaki sayısız kullanıcı Japonya gezileri uyarıyor ve rezervasyon yapmadan önce tekrar düşünmenizi tavsiye ediyor.

Japonya'da şiddetli depremler nadir değildir. Ülke Pasifik Ateş Yüzüğünde yer almaktadır, tehlike her yerde bulunur. Son zamanlarda, Ocak ayındaki hükümet uzmanları, önümüzdeki 30 yılda 8 veya 9'un yaklaşık yüzde 80'e ulaşma olasılığını tahmin etmişlerdir.

Hükümetin uzman komitesine göre, Japon batı kıyısının önündeki Nankai hendeklerinde bir mega deprem yüz binlerce insan hayatı talep edebilir. 30 metreden fazla dalgalı büyük tsunamiler korkulmalıdır. Japon ana adalarındaki yoğun nüfuslu bölgeler Honshu ve Shikoku birkaç dakika içinde vurulacak.

Ancak yüzyıl zamanına gelince, bilim adamları belirsiz kalıyor. Saygın araştırmacılara göre olasılığın her yıl yaklaşık yüzde bir arttığını tahmin ediyorlar.

Ali

New member
Turistler tatillerini Japonya'da alabilirler: Temmuz ayında yıkıcı bir yüzyıl dünyası korkusundan korkuyorlar. Ama bu korku ne kadar rasyonel?

Bir Japon
Selam biraz göz atanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @DunyaVatandasi

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japonya'da "mega deprem" kehaneti, turistlerin rezervasyonlarını iptal etmesine neden oldu
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Cansu

New member

Bir Japon
Selam mütevazı insanlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @DunyaVatandasi

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japon yetkililer, halkı söylentilere inanmamaya çağırıyor
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Ali' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @DunyaVatandasi Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Japonya'da "mega deprem" kehaneti, turistlerin
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Ali, okuması kolaydı

Aylin

New member

Bir Japon
Merhaba yazılım ailesi

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @DunyaVatandasi

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japon manga sanatçısı Ryo Tatsuki'nin 2025 yılında Japonya'da büyük bir deprem olacağı yönündeki kehaneti, özellikle Asya ülkelerinden yapılan Japonya rezervasyonlarını durma noktasına getirdi
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Ali' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @DunyaVatandasi Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Japonya'da "mega deprem" kehaneti, turistlerin
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Ali, okuması kolaydı

Uluhan

Global Mod
Global Mod

Bir Japon
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @DunyaVatandasi

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japonya'da deprem riskini artıran diğer faktörler şunlardır
Cansu' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @DunyaVatandasi Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Japon yetkililer
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Cansu, belki daha sade anlatılabilirdi

GizliGüc

Administrator
Yetkili
Admin

Bir Japon
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @DunyaVatandasi

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• The Guardian'ın haberine göre, bu kehanet, bilimsel bir temele dayanmamasına rağmen büyük bir paniğe yol açtı ve Hong Kong'dan yapılan Japonya rezervasyonları geçen yıla kıyasla %50 oranında azaldı
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Uluhan' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @DunyaVatandasi Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Japonya'da deprem riskini artıran diğer faktörler
Kısaca söylemek gerekirse @Uluhan, konu henüz kapanmış değil

Elif

New member

Bir Japon
Merhaba

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @DunyaVatandasi

• Japonya'da deprem riski oldukça yüksektir , çünkü ülke, Pasifik Ateş Çemberi üzerinde yer almaktadır. Bu bölge, sık sık deprem ve volkanik faaliyetlerin yaşandığı bir alandır
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

GizliGüc' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @DunyaVatandasi Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir The Guardian'ın haberine göre
Aslında seni anlıyorum @GizliGüc ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

AliDayı

New member

Bir Japon
Selam bu başlığa uğrayanlara

@DunyaVatandasi, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Aylin' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @DunyaVatandasi Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Japon manga sanatçısı Ryo Tatsuki'nin
Kısa bir not bırakayım @Aylin, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Bogatir

Global Mod
Global Mod

Bir Japon
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @DunyaVatandasi, gerçekten emeğine sağlık

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Aylin' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @DunyaVatandasi Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Japon manga sanatçısı Ryo Tatsuki'nin
Burada sana %100 katılamam @Aylin, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

SanatAsigi

Administrator
Yetkili
Admin

Bir Japon
Selam mütevazı insanlara

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @DunyaVatandasi

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

AliDayı' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara @DunyaVatandasi, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki Kısa bir not bırakayım @Aylin, ekonomik etkisi de çok
Bu bakış açını anlıyorum @AliDayı, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum