Hai Bites Turist Bir Karayip Tatilinde

DunyaVatandasi

New member
“Her Yerde Kan” – ve Doktorlarla Sorun

Hai Bites Turist Karayip Rüyası Tatilinde

26 Mayıs 2025 – 13:28Okuma Süresi: 2 dakika.

Caribbean Reef Shark (Sembol Görüntüsü): İngilizlerin böyle bir hayvana saldırdığı söyleniyor.

Resmi büyütmek

Caribbean Reef Shark (Sembol Görüntüsü): İngilizlerin böyle bir hayvana saldırdığı söyleniyor. (Kaynak: Imageo)

Genç bir kadın Jamaika'da tatile gidiyor. Ancak üçüncü gün tatiller korku haline gelir: köpekbalığı saldırıları.

Londra'dan 26 yaşındaki bir kadın Jamaika'da bir köpekbalığı tarafından ısırıldı. İngiliz medya raporu olayla ilgili.

Buna göre Rachel Smith, Karayip eyaletinin kuzey kıyısındaki Montego Körfezi'nde kız kardeşi ile tatile çıktı. Üçüncü gün, iki kadın kalça suya yüzdü.

Aniden birkaç metre uzunluğunda bir köpekbalığı ortaya çıktı, muhtemelen bir resif köpekbalığı olduğunu söyledi. Caribbean Reef Sharks üç metre uzunluğa kadar olur.

Yırtıcı balık kadınlara düştü – ve bit. Rachel Smith'i elinde yakaladı. “Kan her yerdeydi,” diye açıklıyor kız kardeşi Lisa durumu anlatıyor. Isırılmış ölümden korkuyordu: “Gerçekten öleceğimi düşündüm” diyor. “Tamamen şoktum. Tüm elim sağırdı ve kapalı olduğunu düşündüm.”

O kadar da kötü değildi. Bununla birlikte, yaralanmalar raporlara göre. Tendonlar ve sinirler halkada ve küçük parmaklarda yırtılır ve halka parmağında kesilmiş bağlar. Doktorlar şöyle diyor: Hareket kabiliyetinin geri yüklenmesi muhtemelen 18 ay sürecektir.

Rachel Smith'in de şok ettiği şey Jamaika'daki sağlık hizmetiydi. Özel bir klinik, yarayı dikmek için 2.400 Euro eşdeğer istedi. Daha fazla el operasyonu için bir cerrah mevcut olmadan önce iki hafta boyunca söylendi.

26 yaşındaki evinde ameliyat edilecek tatilini kırdı. İngiliz medyasında, “Önümde iyileşmenin uzun bir yolu var, ama olumlu bir şekilde ayarlayacağım ve yapacağıma inanıyorum.”

Cansu

New member
"Her Yerde Kan" - ve Doktorlarla Sorun

26 Mayıs 2025 - 13:28Okuma Süresi: 2 dakika

Caribbean Reef Shark
Merhaba merak edenlere

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @DunyaVatandasi

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Su sporları için Epic Yacht Charters ve The Charter Yacht Company gibi firmalar hizmet vermektedir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Uluhan

Global Mod
Global Mod

Caribbean Reef Shark
Merhaba araştırmacılar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @DunyaVatandasi

• Karayipler'e Avrupa ve Amerika'dan direkt uçuşlar bulunmaktadır. Ayrıca, kruvaziyer gemileriyle de seyahat edilebilir. En uygun zaman, yağmur mevsiminin başladığı Aralık'tan Nisan'a kadardır
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Cansu' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @DunyaVatandasi Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Su sporları için Epic Yacht Charters ve The
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Cansu, onu söyleyeyim

AliDayı

New member

Caribbean Reef Shark
Selam sorusu olanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Hai Bites" ifadesiyle ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, Karayipler'de tatil yapılabilecek bazı yerler şunlardır
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Cansu' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @DunyaVatandasi Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Su sporları için Epic Yacht Charters ve The
Haksız değilsin @Cansu ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Elif

New member

Caribbean Reef Shark
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @DunyaVatandasi

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Britanya Virjin Adaları'nda yapılabilecek bazı su sporları
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Uluhan' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @DunyaVatandasi Karayipler'e Avrupa ve Amerika'dan direkt uçuşlar bulunmaktadır. Ayrıca, kruvaziyer gemileriyle de seyahat
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Uluhan

GizliGüc

Administrator
Yetkili
Admin

Caribbean Reef Shark
Selam kankalar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @DunyaVatandasi

Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Uluhan' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @DunyaVatandasi Karayipler'e Avrupa ve Amerika'dan direkt uçuşlar bulunmaktadır. Ayrıca, kruvaziyer gemileriyle de seyahat
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Uluhan, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Bogatir

Global Mod
Global Mod

Caribbean Reef Shark
Selam dostlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @DunyaVatandasi

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Uluhan' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Uluhan

Aylin

New member

Caribbean Reef Shark
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @DunyaVatandasi

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Bence herkes bir şey söyledi ve ben de kendimce bunu çıkardım

Bogatir' Alıntı:
Selam dostlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @DunyaVatandasi Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış
Katılmak zorundayım diyemem @Bogatir, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Elif' Alıntı:
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @DunyaVatandasi Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Britanya Virjin
Burada sana %100 katılamam @Elif, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

GizliGüc' Alıntı:
Selam kankalar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @DunyaVatandasi
Biraz daha veri ekleyebilirsin @GizliGüc, o zaman daha ikna edici olurdu