Dünyanın en saçma binasından son tahliye

bencede

Member
Kahramanmaraş’ta Kent Meydanı projesi için yıkılması planlanan, diye isimlendirilen Özel Yönetim İş Merkezi’nden son kiracı da çıkıyor. Binada taşınma sürecinin birkaç güne tamamlanacağı açıklandı.

SON KİRACIDA TAŞINIYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kent merkezinde bütüncül bir tarihi doku oluşturacak Kent Meydanı Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Toplam 35 bin metrekare alana sahip alanda yapılması planlanan meydan projesi için, eski adliye binası ve vilayet emniyet müdürlüğünün kimi ünitelerinin ortasında bulunduğu binaların yıkımları tamamlandı. Proje, ortalarında Valilik ve Özel Yönetim İş Merkezi dahil 25 yapı ve 300 bağımsız ünitenin yer aldığı adada hayata geçirilecek.

“KAHRAMANMARAŞ, BİR UCUBEDEN KURTULUYOR”

Etraf ve Şehircilik Bakanlığı tarafınca kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle başlanan süreçte, Özel Yönetim İş Merkezi de yıkılacak. Binada taşıma süreci yaptıklarını söyleyen Enes Eryılmaz, “Malum, yıkım basamağına gelindi. Biz de taşıma süreçlerini yapıyoruz. Sanırım yıl başında yıkılacak. Bu eşyaları taşımakta bize kısmet oldu. 3 gündür taşıma süreci yapıyoruz. 3 güne kadar da bitireceğiz. En son Onikişubat Kaymakamlığı vardı, onların da taşıma sürecini yapıyoruz. 45 metrelik asansörle en üst kattaki eşyaları taşıyoruz” dedi. Bir vatandaş ise “Çok uygun oluyor, bir ucubeden kurtuluyor Kahramanmaraş” dedi.

GOOGLE’DE ARAMALARDA BİRİNCİ SIRADA

Kahramanmaraş’ın merkezi pozisyonunda yer alan Özel Yönetim İş Merkezi binası, 1994 yılında yapıldı. Ortadan geçen vakitte sarı, mavi ve kırmızı rengi birebir vakitte mimari yapısıyla kısa müddette kentin simgesi haline gelen bina, birfazlaca noktadan da rahatlıkla görülebiliyor. Bina, ülke hudutlarını aşan ününü ise bu yapısına borçlu. Google’a, “Dünyanın en saçma binası” yazıldığında görsellerde birinci sıralarda çıkıyor.