Airbus yük odasında -25 dereceye kilitlenmiş adam

DunyaVatandasi

New member
Neredeyse her iki bacağını kaybetti

Airbus tarafından kargo odasında eksi 25 derece işçiler kilitlendi

24.03.2025 – 20:02Okuma Süresi: 2 dakika.

Image Images 0778131158

Resmi büyütmek

Türk Havayolları'ndan bir uçak (arşiv resmi): Türkiye'de bir adam bir olaydan sonra işini kaybetti. (Kaynak: Image/Andreas Haas/Image)

Bir havaalanı çalışanı bir tatil uçağında yolcuların bagajını istemek istiyor. Aniden kargo rüyası kapalı – ve makine çıkar. Adam hayatı için savaşır.

Türkiye'de, İstanbul havaalanının bir çalışanı Frosties aracılığıyla neredeyse her iki bacağını neredeyse kaybetti. Adam yanlışlıkla bir uçağı kaldırmadan kısa bir süre önce kargo -kargo içine dahil etmişti. Bir saat boyunca eksi 25 derecelik sıcaklıklarda hayatı için savaştı.

Ama sırayla bir şey: 29 yaşındaki Ali Çelikten, Türk Havayolları'nın bir Airbus A321-200'ü satın aldı. Yolcuların bagajını güvenli bir şekilde saklamak için kargo ambarına tırmandı. Ancak, meslektaşları işçinin hala uçakta olduğunu fark etmedikleri için, kapaklar kapatıldı ve motorlar başladı, İngiliz tablosunun “Daily Mail” i.

Çelikten metal kapıya çarptı ve yardım için çığlık attı, ancak motorların patlaması nedeniyle kimse onu duyamadı. Sonra makine başladı ve Yunanistan'daki hedef havaalanı Atina'da bir kurs aldı.

Uçak seyahat seviyesine 11.000 metre ulaştığında, kargo odasındaki sıcaklık eksi 25 dereceye düştü. Esir adam umutsuzca dikkat çekmeye çalıştı. Başarı olmadan. Acı soğukta uzun süre hayatta kalamayacağını bildiği için Çelikten yolcuların valizlerini açtı ve sıcak kıyafetler aradı.

O zamana kadar kimse İstanbul'daki havaalanında yokluğunu fark etmedi. Meslektaşları bir mola verdiğini düşündüler. Ancak, yeniden ortaya çıkmadığında ve hiçbir yerde bulunamadığında, bir gözetim kamerasının kayıtlarına baktılar. Kargo rüyasına tırmanmasına rağmen dışarı çıkmadığı görülebilir.

Türk medyasına göre, kule derhal bilgilendirildi ve uçak yönlendirildi. Yaklaşık bir saat sonra, uçak Türkçe Izmir'e indi. Kurtarma işçileri, kargo odasında çeliktler buldular – ağır hipotermik ve tehdit edici donma ile. “Resim” e göre neredeyse bacaklarını kaybetti. Ama hepsi bu değildi.

“Hava geçirmez, buzlu bir odaya yakalandım,” dedi Çelikten daha sonra. “Ağlamaktan başka bir şey yapamam. Şimdi psikolojik destek alıyorum ve işimi kaybettim.” Yasadışı bir şekilde seyahat etmek için kasıtlı olarak uçakta kaldığı iddialarını reddetti ve bunun yerine “unutkan” meslektaşlarına dava açtı.