Yasak Filistin sembolleri de Noel pazarı: Rahiplere yönelik şikayetler

DunyaVatandasi

New member
İsyan şüphesi

Noel pazarında Filistin sembolleriyle ilgili reklamlar

21.12.2024 – 23:54Okuma süresi: 2 dakika

Yazıtlı kurabiyeler Filistinlilerin hayatı önemli (Filistinlilerin hayatı da önemli) ayrıca Noel pazarlarında da sunuldu.

Resmi büyüt

Noel pazarlarında “Filistinlilerin hayatı değerlidir” yazılı kurabiyeler de satışa sunuldu. (Kaynak: Dürüstçe Endişeli eV)

Bir kilise topluluğundaki Noel pazarında Filistin yanlısı semboller sergileniyor. Bazıları yasaklandı. Artık reklamlar vardı.

Darmstadt savcılığı, Protestan bir papazı nefreti kışkırtma şüphesiyle soruşturuyor. Alman Basın Ajansı'ndan kıdemli savcı Robert Hartmann, çok sayıda raporun bulunduğunu söyledi. Savcılık ilk şüpheyi doğruladı ve soruşturma başlattı.

Arka planda üçüncü Advent'te toplulukta kurulan “sömürgecilik karşıtı barış ve Noel pazarı” yer alıyor. EKHN'ye göre, “Muhtemelen orada terör örgütü Hamas ile bağlantılı ve İsrail'in var olma hakkının sorgulanmasıyla bağlantılı yasak semboller gösterilip satılıyordu.” “Dürüstçe Endişeliler” derneği de Filistin yanlısı eşyaların satışına ilişkin rapor verdi. Rahip iddiaları anlayışla karşıladı ancak Noel pazarındaki sorunlu semboller hakkında hiçbir şey bilmediğini iddia etti.

Britanya'nın Telegraph gazetesinin haberine göre, pazardaki tezgahlarda, üzerinde terör grubunun düşman hedeflerini belirlemek için kullandığı ve Temmuz ayında Almanya'da yasaklanan Hamas'ın kırmızı üçgeninin yer aldığı anahtarlıklar satılıyor. İsrail devletinin silindiği Filistin haritaları, üzerinde “Filistinlilerin Hayatı Önemlidir” yazılı tatil kurabiyeleri ve “Nehirden denize Filistin özgür olacak” sloganlı çıkartmalar da satıldı.

İlanlardan biri papazın işvereni olan Hessen ve Nassau'daki Evanjelik Kilisesi'nden (EKHN) geliyor. Bir sözcü, şikayetin kilise konseyinin tüm üyelerine yönelik olduğunu vurguladı.

EKHN'nin haberine göre, EKHN kilisesi liderliği ayrıca “papazın kilise hizmet yasası uyarınca derhal geçerli olmak üzere görevini yerine getirmesini geçici olarak yasaklama” kararı aldı. İddiaların doğru çıkması halinde “cemaate karşı yasal işlem başlatma hakkımızı saklı tutuyoruz.”

Rahip, pazarda görüldüğü söylenen içerikten uzaklaşıyor. Topluluğun ana sayfasında şöyle yazıyor: “Bu olayın meydana gelmesinden derin üzüntü duyuyorum ve insanlığa yönelik bu tür aşağılama karşısında haklı olarak ortaya çıkan öfkeyi anlıyorum.”

Pazar, kendi topluluğu tarafından değil, misafirperverlik gösterilen Filistin yanlısı bir dayanışma grubu tarafından organize ediliyordu. “Bu sembollerin sergilenmesi konusunda benimle mutabakata varılmadı ve buna asla izin vermezdim çünkü bu insanlık dışıydı.”

Görünüşe göre papaza zulmeden sadece yargı değil. “Frankfurter Rundschau”nun raporuna göre kimliği belirsiz kişiler tarafından tehdit ediliyor. Kendisine ve ailesine yönelik birçok kişiden telefonla ve bir kişiden de kısa mesaj yoluyla ölüm tehditleri aldı. Bunu polise bildirdi ve kilise liderliğinden destek istedi.

İnternet sitesinde yer alan mektubunda, yazıların fotoğrafını çekerek süreci kamuoyuna duyuran bir gazetecinin eylemini eleştirdi. “Bu sembolleri bana ya da Noel pazarını düzenleyenlere göstermiş olsaydı, bunlar derhal Noel pazarından kaldırılırdı. Bu sembolleri skandallaştıran gazetecinin eylemlerini reddediyorum. Diyalog olmasını isterdim.” onunla.”