Ünlü ekonomist yandaşla dalga geçti! Erdoğan kinayesini övgü sandılar

uçanteneke

New member
Londra merkezli memleketler arası yatırım kuruluşu Bluebay’in yöneticisi Timothy Ash, perşembe günü yaptığı paylaşımda kinayeli bir halde, “Türkiye; Keynes, Friedman, Hayek, Solow, Samuelson, Adam Smith, Kornai, Dornbush, ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, Britanya Merkez Bankası, ben ve tüm Batılı ekonomistlerin aptal olduğunu artık fark etti. Hepimiz iktisat öğrenerek vaktimizi boşa harcadık. Erdoğan bütün teorileri bir daha yazdı” sözlerini kullandı.

Turkey – just realised, Keynes, Friedman, Hayek, Solow, Samuelson, Adam Smith, Kornai, Dornbush, the Fed, ECB, BOE, me, all Western economists, we are all idiots. Wasted all our time, learning economics. Erdogan just rewrote all the theories.

— Timothy Ash (@tashecon) December 23, 2021

Yeni Şafak ve Akit haber yaptı

Yeni Şafak, Ash’in açıklamalarını haberleştirerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazartesi gecesi deklare ettiğı yeni ekonomik kararlar daha sonrası, ’30 yıldır ekonomistim. Mesleğim boyunca bu biçimde bir şey görmedim.’ diyen İngiliz ekonomist Timothy Ash yeni bir açıklamada bulundu: ‘Erdoğan tüm teorileri bir daha yazdı.” tabirleriyle tweetledi.

Paylaşımın altında biroldukca Twitter kullanıcısı Ash’in kinaye yaptığına dikkat çektikten daha sonra Yeni Şafak haberi yayımdan kaldırdı lakin tweeti silmedi.

Akit ise, Ash’in paylaşımını, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktisatta deklare ettiğı yenin kararlar daha sonrası dolar kurundaki sert düşüş dünyaca ünlü ekonomistleri de şaşkına çevirdi. İngiliz ekonomist Timothy Ash, ‘Erdoğan tüm teorileri bir daha yazdı’ dedi” tabirleriyle haberleştirdi.

Bunlar üzerine attığı birinci tweete devam eden Ash, “İngiliz alaycılığının Türkiye bağlamında epey uygun çalıştığından tam olarak emin değilim” dedi.

Turkey – just realised, Keynes, Friedman, Hayek, Solow, Samuelson, Adam Smith, Kornai, Dornbush, the Fed, ECB, BOE, me, all Western economists, we are all idiots. Wasted all our time, learning economics. Erdogan just rewrote all the theories.

— Timothy Ash (@tashecon) December 23, 2021

ondan sonrasında Akit’in haberini de kendi Twitter hesabından paylaşan Ash, “Ah canım… Birileri söylemiş olduklerimi büsbütün yanlış anlamış üzere görünüyor. Altını çizmek gerekirse, Türkiye’deki mevcut para siyaseti uygulamalarının büsbütün çılgın olduğunu düşünüyorum” sözlerini kullandı.

Oh dear…looks like someone totally misunderstood what I said. To underline I think the current monetary policy settings in Turkey are completely insane. https://t.co/nIoDluTWQ0

— Timothy Ash (@tashecon) December 24, 2021