DunyaVatandasi
New member
İtalyan Hava Kuvvetleri için rutin bir tatbikat olması amaçlanmıştı. Eğitim sırasında iki pilot hayatlarıyla ödedi.
İki İtalyan Hava Kuvvetleri uçağı çarpıştığında iki pilot öldü. Hava Kuvvetleri Salı günü yaptığı açıklamada, hafif uçağın Roma yakınlarındaki orta İtalya şehri Guidonia Montecelio üzerinde bir eğitim görevi sırasında çarpıştığını duyurdu. Kazanın nedeni başlangıçta belirsizdi.
Fotoğraf ve videolardan görülebileceği gibi, iki uçaktan biri konutların arasındaki bir sokakta park halindeki bir araca çarptı ve ardından alevler içinde kaldı. Tanıklar İtalyan gazetesi “La Repubblica”ya pilotun hala hayatta olduğunu ve yardım için bağırdığını söyledi. Çevredekiler yardımına koştu ve alevleri yangın söndürücü ile söndürmek istedi, ancak daha sonra otomobil patladı.
İkinci uçak bir çayıra düştü. Fotoğraflar sadece makinenin dumanı tüten enkazını gösteriyordu. Kendi ifadelerine göre polis ve itfaiye hemen olay yerine geldi. Başka yaralanma olmadı.
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, kaza ve iki pilotun ölümüyle ilgili endişesini dile getirdi. Sağcı siyasetçi yaptığı açıklamada, “Hükümet adına 60. Filo ve Hava Kuvvetleri’nin ailelerine, meslektaşlarına en derin taziyelerimi ve dayanışmamı sunuyorum. Dualarımız onlarla.”