Twitter’dan mavi tik için geri adım

AliDayı

New member
Twitter’dan mavi tik için geri adım Twitter, kısa mühlet evvel mavi tik özelliğini bir daha etkin etmeye karar kılmıştı. Fakat toplumsal medya platformu, projede geri adım atma sonucu aldı. Olayın niçini ise güvenlik tasalarına dayanıyor.

Twitteri kullanıcılarının mavi tik işareti alanların ortasına girmelerine müsaade veren müracaat ve inceleme süreci üzerinde çalışması gerektiğini söyleyerek doğrulama programının genişletilmesini durdurduğunu deklare etti.

Twitter mavi tik programı, yeni şahısları almayacak

Platformun yeni şahısların doğrulama için başvurmalarını askıya alacak olan değişiklik, Twitter’ın birkaç bot hesabın kazara doğrulandığını kabul etmesinden daha sonra geldi. Twitter Verified, mevcut müracaatları incelemeye devam edeceğini söylemiş oldu. Bu niçinle dondurma teşebbüsü yeni bireylerin başvurmasını engelliyor.

We’ve temporarily hit pause on rolling out access to apply for Verification so we can make improvements to the application and review process.

For those who have been waiting, we know this may be disappointing. We want to get things right, and appreciate your patience.

— Twitter Verified (@verified) August 13, 2021

Toplumsal medya platformu hesapları doğrulanabilir olarak kabul etmek için kullandığı kriterlerde değişiklik yapacağı konusunda rastgele bir değişiklik yapacağını belirtmedi. Fakat bir Twitter sözcüsü, The Verge‘e yaptığı açıklamada önümüzdeki birkaç hafta ortasında müracaatların alınmasına devam edileceğini tabir etti.

Twitter, mavi tikin emelinin bir hesabın gerçek, kayda kıymet ve etkin olduğunu göstermek olduğunu söylemiş oldu. Lakin bu kriterler bile tartışmaya açık bireylerin müracaatları reddedildiğinde büyük tartışılmalara yol açabiilir.

Kelam konusu askıya alma teşebbüsü birinci değil. 2017’de askıya alınan doğrulama programı, 2021’de yenilenmiş bir biçimde geri getirilmişti. Lakin bir hafta daha sonra talepler çığ üzere artınca duraklatılmıştı.