Twitter, düzenleme özelliği için yeni bir adım attı!

AliDayı

New member
Twitter, düzenleme özelliği için yeni bir adım attı! Popüler toplumsal medya platformu Twitter, çeşitli yeniliklerle kullanması daha tesirli ve kolay hale getirmeye çalışıyor. Son olarak platform, uzun vakittir üzerinde çalıştığı yenilikle ilgili yeni bir adım attı. Yeni habere bakılırsa Twitter, Tweet yerleştirme özelliği üzerinde çalışıyor. Bu sayede bir Tweet’in düzenlenip düzenlenmediğini görmek mümkün olacak. İşte detaylar!

Düzenlenen Tweet, otomatik olarak yeni haline dönmeyecek

Uzun vakittir Tweet düzenleme butonu çalışmaları yapan Twitter, yeni özelliğini duyurdu. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong‘un yaptığı paylaşıma nazaran düzenlenmiş bir Tweet’in nasıl göründüğünü görmek mümkün olacak. Wong’un Twitter’dan yeni özelliğe dair ekran imgeleri paylaştı.

Embedded Tweets will show whether it’s been edited, or whether there’s a new version of the Tweet

When a site embeds a Tweet and it gets edited, the embed doesn’t just show the new version (replacing the old one). Instead, it shows an indicator there’s a new version pic.twitter.com/mAz5tOiyOl

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) August 1, 2022

Bu imgelerde birebir Tweet’in iki versiyonu yer alıyor. Ekran imgesinin üzerindeki Tweet, alttaki Tweet’in düzeltilmiş bir versiyonun olarak görünüyor. Üstteki düzenlenmiş Tweet’in çabucak altında ‘Son düzenleme 18.30. 1 Ağutos 2022’ yazıyor.

Twitter düzenleme özelliği için yeni bir adım attı!

Ekran manzarasının altındaki Tweet’te ise yepyeni olmasının yanı sıra yazım kusuru içeriyor. Onun altındaki bildiri ise daha farklı. ‘Bu Tweet’in yeni bir sürümü var.’ Wong’un Tweet dizisinde belirttiği üzere, Twitter’ın üzerinde çalıştığı Tweet yerleştirme özelliği, kullanıcıların şeffaf olması için bir adım.

bu biçimdece bir internet sitesi birinin Tweet’ini bir yazıya gömüyorsa ve bu Tweet ondan sonrasında bir Tweet müellifi tarafınca düzenlenirse, gömme otomatik olarak yeni haline dönüşmez. Bu özellik, platformun sonunda bir düzenleme düğmesi almasıyla ilgili tüm telaşlara karşılık üzere geliyor.

Bunun yanı sıra bu özellik, ‘Bir Tweet’te değişiklik olursa ne olur?’ sorusunun da cevabı oluyor. Özelliğin çabucak hemen resmi olarak başlamadığını da dikkate almak gerekiyor. Bu niçinle uygulamaların her an değişme ihtimali de var. Twittter, nisan ayında düzenleme özelliğini duyurduğu vakit önümüzdeki aylarda Twitter Blue aboneleriyle test edeceğini söylemiş oldu. Özelliğin ne vakit geleceği hakkındaysa net bir bilgi yok.

Peki, siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni özellik yararlı olacak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!