Toplumsal medyada ünlüler, orman yangınlarına karşı sessiz kalmadı

AliDayı

New member
Toplumsal medyada ünlüler, orman yangınlarına karşı sessiz kalmadı Kısa mühlet evvel ülkemizin bir epey bölgesinde başlayan orman yangınları, tabiat için önemli bir tehdit oluşturuyor. Binlerce hektarlık alanın kül olduğu ve bir o kadar canlının telef olduğu bu felaket, bununla birlikte bölge halkı için büyük bir tehlike oluşturuyor.

Tüm Türkiye’nin kenetlendiği ve bir an evvel sona ermesini istediği orman yangınları, toplumsal medyada da büyük ses getiriyor. Ülkemizdeki tanınmış ve ünlü isimler de bu felaket karşısında sessiz kalmadı. bir epey ünlü bağış ve paylaşımlarıyla reaksiyonlarını lisana getirdi.

Ünlü isimler orman yangınlarına karşı reaksiyon gösterdi

Akdeniz’deki orman yangınlarına sessiz kalmayan sanat topluluğu, resmi toplumsal medya hesabından yaptıkları paylaşımlarla orman yangınlarına ve sabotajcılara karşı reaksiyonlarını lisana getirdi. İşte Tarkan‘dan Haluk Levent‘e, kadar bir fazlaca ünlü ismin yaptığı o paylaşımlar.

Kötü niyeti veya ihmali olan,bu kabusa sebep kim varsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdır!…Söndürme çalışmalarında emek veren tüm ekiplere güç kuvvet diliyorum.

— Yalın (@YALINonline) July 29, 2021

Ülkemizin birçok noktasında meydana gelen orman yangınlarını üzüntü ve endişeyle takip ediyorum.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, söndürme çalışmalarında canla başla çalışan tüm ekiplere ve herkese kolaylıklar diliyorum
??

— Tarkan (@tarkan) July 29, 2021

Bugünün acısı dinmez.
Ama hafifletmek elimizde.
Neresi kül olmuşsa , unutmadan aksatmadan devamlı gündemde tutarak FİDAN DİKİMİ KAMPANYASI başlatılmalı.
Herkes ama herkes katılmalı.

— Haluk Levent (@haluklevent) July 29, 2021

Ülkemizdeki yangınlar İnşallah tez zamanda söndürülür ,Allah herkese yardım etsin

— Yıldız Tilbe (@YildizzTilbee) July 30, 2021

Ülkemizin birçok yerinden gelen orman yangını haberleri içimizi yakıyor… Umarım daha fazla zarar görmeden, bir an önce kontrol altına alınır… Yangından etkilenen herkese geçmiş olsun…

— HADISE ACIKGOZ (@Hadise) July 29, 2021

Düşbelenimiz, köyümüz, Köyceğiz'imizin yanan ormanlarını BKM olarak sahipleneceğiz ve yeniden ağaçlandırma çalışmalarına destek olacağız…#İçimizYanıyor pic.twitter.com/WUQTbYOf5T

— Yılmaz Erdoğan (@yilmazerdogan) July 30, 2021

Manavgat’taki yangının bir an önce kontrol altına alınması için dua ediyorum. Geçmiş olsun.
??
#Manavgat

— Gülşen (@gulsen) July 28, 2021

Yangınlarda 100’ün üstünde köy tahrip, 1000’lerce canlı telef oldu, ormanlarımız, seralarımız bitti.
Krizi komşu ülkelerden yangın ekipleri ve uçaklarıyla bir an önce müdahalenin çapını ve etkisini attırarak çözmeliyiz. Seferberlik zamanı kaybedecek vaktimiz yok. #TÜRKİYEYANIYOR

— Mert FIRAT (@mert__firat) July 29, 2021

Canlarımız, hayvanlarımız, ormanlarımız…#Adana ah #Manavgat çok üzgünüm ben çok..

— Burcu Güneş (@burcugunes) July 29, 2021

Dünden beri yanıyor Manavgat. Kasıtlı yapıldıysa cehennem ateşinde yansınlar. #manavgatyanıyor

— Funda Arar (@fundaarar) July 29, 2021