Tinder’dan olay adım: Sabıka kaydı denetimi başlıyor!

AliDayı

New member
Tinder’dan olay adım: Sabıka kaydı denetimi başlıyor! Günümüzde arkadaşlık siteleri ve platformlarının sayısı giderek artıyor. hayatımızdaki bir hayli şey de olduğu üzere yeni beşerlerle tanışma süreci de artık çevrim içi ortamda gerçekleşiyor. İçlerindeki en tanınan çöpçatan sitelerinden Tinder ise bu süreci inançlı bir hale getirebilmek için sabıka kaydı denetimi üzere kimi adımlar atacağını deklare etti.

Tinder, eşleşme öncesi sabıka kaydı denetimi yapacak

Tinder, sabıka kaydı denetimi isimli yeni bir hizmetini kullanıma sunacağını duyurdu. Bu sayede kullanıcılar eşleştikleri bireylere ilişkin geçmiş devirde rastgele bir yüz kızartıcı hata ya da tutuklama, mahkumiyet ve şiddet içeren davranışlar olup olmadığını gorebilecek.

Bu sebeple Tinder, sabıka kaydı denetimi yapabilmek için çatı şirketi Match Group’un 2021’de satın aldığı Garbo isimli kar maksadı gütmeyen bir kuruluşla anlaşacak. Mevzuyla alakalı açıklama yapan Match Group’un Güvenlik ve Toplumsal Savunuculuk Lideri Tracey Breeden şunları söylemiş oldu:

Çok uzun müddettir bayanlar ve klâsik olarak marjinalleştirilmiş kümeler, bir epeyce güvenlik pürüzüyle karşılaştı. Garbo’nun fikirli ve yenilikçi tüketici geçmiş denetimleri, şahsi güvenlik tercihlerini bilgilendirmeye yardımcı olmak için kritik bilgilerle insanları güçlendirirken kesimi ileriye taşıyacak.

Yapılan aktiflik sırasında Tinder, 2 farklı fiyatsız denetim hizmet sunacağını söylemişti. Lakin Match Group tarafınca gelen açıklamanın akabinde, yapılacak ayrıntılı incelemeler için 2,50 ABD doları ve küçük bir işlemci fiyatı isteneceği ortaya çıktı. Natürel şu an için bu yeni özelliğin ülkemize gelişine dair bir bilgi bulunmuyor.

Buna ek olarak Match Group, önümüzdeki aylarda Match ve OkCupid üzere başka flört uygulamalarında da buna benzeri yeni hizmetlerini kullanıma sunacağını ve bu sürecin ilerleyen periyotta bir standart prosedür olabileceğini söylemiş oldu.

Siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da yahut yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!