Tabiat Koleji İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesine girdi

uçanteneke

New member
52 okul ve 48 franchise olmak üzere toplam 100 yerleşke barındıran ve 2019 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi ETA Vakfı bünyesinde eğitim ömrünü sürdüren Tabiat Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin de sahibi olan Can Eğitim Grubu’na satıldı.

Metal Yapı Konut’un da sahibi olan Saçaklıoğlu ailesinin 2016 yılında satın aldığı Tabiat Koleji, 2020 yılının başında İstanbul Teknik Üniversitesi ETA Vakfı’na devredilmişti.

Ortak açıklama

İTÜ Rektörlük Binası’nda bugün yapılan merasimde bir ortaya gelen İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı, Tabiat Koleji’nin bölüm sürecini ortak bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Prof. Dr. İsmail Koyuncu; “İTÜ 250 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesiyle ülkemizin en değerli akademik kurumlarından biridir. Üniversitemiz bu birikimini paylaşarak Tabiat Koleji’ne 3 yılda değerli katkılarda bulunmuştur. İstanbul Bilgi Üniversitesi ile yapılan işbirliği kapsamında Tabiat Koleji’ni daha uygun noktalara taşımayı amaçlıyoruz. Bu işbirliğinin ülkemizin değerli bir bedeli olan Tabiat Koleji’ne hem ulusal tıpkı vakitte memleketler arası ölçekte kıymetli imkanlar sunacağına; Tabiat Koleji’nin bölgede daha tesirli bir kurum olmasını sağlayacağına inanıyoruz. Bu mutabakatın eğitim topluluğuna ve ülkemize güzel olmasını dilerim.” dedi.

Stratejik iştirak

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.N. Alpaslan Parlakçı, Tabiat Koleji’nin ülke çapına yayılmış 100’ü aşkın yerleşkesi, uzman akademik takımı ile Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olduğunu belirterek “İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak Tabiat Koleji’nin daha büyük başarılara imza atması için heyecanla çalışacağız. ‘Okul için değil, ömür için öğrenmeli’ mottosuyla 25 yılı aşkın vakittir eğitim veren Üniversitemiz, Türkiye’nin en yenilikçi, özgürlükçü ve memleketler arası üniversitelerinden biri olarak gerek ülkemizde gerek dünyada kıymetli bir yer edinmiştir. Üniversitemizin milletlerarası akademik işbirliği yaptığı ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Arizona State Universitesi’nin (ASU) K12 eğitim modeli Tabiat Koleji ile kuracağımız yeni yapılanmanın rehberi olacaktır. Yapılan bu stratejik iştirak doğrultusunda Tabiat Koleji, akademik takımı ve öğrencileri ile Türkiye’nin tek memleketler arası kurumsal akreditasyonuna sahip üniversitesi olan Bilgi’nin yüksek nitelikli akademik sisteminin bir kesimi olacaktır.” dedi.

Prof. Dr. Parlakçı yaptığı açıklamada bu işbirliği ile gayelerinin İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin akademik takımının ve milletlerarası temaslarının gücünü Tabiat Koleji yerleşkelerine getirmek olduğunu; Tabiat Koleji öğrencilerinin daha donanımlı ve aktif bir dünya vatandaşı olarak mezun olmalarına çalışacaklarını söz etti.

Prof. Dr. Parlakçı, “Bu beraberlik İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ‘yaşam uzunluğu eğitim’ ideolojisini tamamlayacak bir adımdır. Oluşturulan kuvvetli finansal ve kurumsal altyapı ile yeni yerleşkelerin açılması, mevcutların daha da güçlendirilmesi sağlanacaktır. Üniversitemizin uzman akademik ve idari takımının önderliğinde Tabiat Koleji’nde kuracağımız yeni eğitim modeli üzerine çalışmalarımıza süratle başlayacağız” dedi.