Sincap TikTok yıldızı oldu – memurlar evde arama yaptı

DunyaVatandasi

New member

Sincap yüzünden kargaşa: Yüz binlerce kişi sosyal medyada “Fıstık”ı takip ediyor. Şimdi ABD'li yetkililer hayvana el koydu.

Sosyal medya yıldızı olan sincaba şimdi de Amerikalı bir otorite tarafından el konuldu. Bulucusu Mark Longo'nun hayvana verdiği adla “Yerfıstığı”na, evde yapılan arama sırasında polis memurları tarafından el konuldu. “Aralık [Amt für Umweltschutz] Longo Associated Press'e şöyle konuştu: “Benim evime geldiler ve sincabı bulma izni olmadan evi aradılar. Bana uyuşturucu satıcısıymışım gibi davranıldı ve onlar silah ve uyuşturucu arıyorlardı.”

New York Eyalet yetkilileri daha sonra Peanut'u götürdü. Sincapın, Longo'nun onu yedi yıl önce halka ilk kez tanıtmasından bu yana Instagram ve TikTok'ta yüz binlerce takipçisi var. İddiaya göre hayvanın annesi vurulmuştu ve kendisi de yetime bakıyordu. Aslında hayvanı yedi ay sonra tekrar serbest bırakmak istedi ama hayvan verandasına geri döndü. O zamanlar hayvanın tek başına hayatta kalamayacağını düşünmüş ve onu evde tutmuştu. “Fıstık”ın kedisiyle oynadığı videoyu yayınlayınca sincap bir gecede meşhur oldu. Televizyon istasyonları ve “USA Today” gazetesi de hayvanın oda arkadaşı hakkında haber yaptı.

Ancak “Fıstık” ve Longo'nun görünüşe göre sadece arkadaşları yok. Bir DEC sözcüsü yaptığı açıklamada, ajansın “kamuoyundan kuduz taşıyabilecek vahşi hayvanların potansiyel olarak güvenli olmayan bir şekilde barındırılması ve vahşi hayvanların evcil hayvan olarak yasa dışı olarak tutulması hakkında çok sayıda raporun” gelmesi üzerine bir soruşturma başlattığını söyledi. Longo'nun evinde “Fıstık”ın yanı sıra “Fred” adında bir rakun da yaşamaktadır. Tamirci ayrıca “P'Nuts Özgürlük Çiftliği Hayvan Barınağı” adında bir hayvan barınağı işletiyor. İçinde at, keçi ve alpakaların da bulunduğu 300 hayvanın olduğu söyleniyor. Evde vahşi bir hayvan bulundurarak kuralları ihlal ettiğinin farkındaydı. “Yerfıstığı”nı eğitim ve öğretim amacıyla hayvan olarak tescil ettirmeye başladı.

Longo, komşularının ya da başarısını kendisine kıskanmayan kişilerin yetkililere bilgi verdiğini varsayıyor. Instagram'da “Bunu yapan insanlara… Bir aileyi parçaladığınız ve kar amacı gütmeyen kuruluşumuzun hayatta kalma umudunu yok ettiğiniz için teşekkür ederiz” diye yazdı. Hayranları onu destekliyor. Bir kullanıcı, “Bunu yapan kişinin nefretten başka bir nedeni yoktu. O kadar çok nefretleri vardı ki 'Fıstık'a ne olduğu umurlarında değildi” diye yazdı. Bir diğeri şöyle yazdı: “Onu geri almanız için dua ediyorum.”

Yetkililer tarafından “Fıstık”a ötenazi yapılmış olmasından korkuyor. Perşembe günü yaptığı telefon görüşmesinde “'Fıstık'ın hâlâ hayatta olup olmadığını bilmiyorum” dedi. “Nerede olduğunu bilmiyorum.”