Seçkin yatılı okulda ırkçı tezahüratların raporu

DunyaVatandasi

New member

Schleswig-Holstein'daki özel bir okulun diskosunda ırkçı tezahüratların yapıldığı söyleniyor. Yönetim soruşturma sözü veriyor.

Ünlü özel yatılı okul Louisenlund'da (Schleswig-Holstein) yaşanan bir olay ortalığı karıştırdı: Bir öğrenci diskosunda birkaç genç ırkçı sloganlar attı. Gigi D'Agostino'nun “L'amour toujours” şarkısının melodisi eşliğinde söylenen “Almanya Almanlar için, yabancılar dışarı” savaş çığlığından bahsediyorlardı. Bu “Hamburger Morgenpost” tarafından bildirildi.

Schleswig-Holstein Eğitim Bakanlığı olayı doğruladı. Okul müfettişliği tarafından soruşturma yapılması talimatı verildi. Eğitim Bakanı Karin Prien (CDU), “Bütün öğrenciler bu tür sloganlar söylemenin şaka olmadığının farkında olmalıdır.” dedi. Gençliğin coşkusu ya da alkol, ırkçı tezahüratların gerekçesi olamaz. Prien daha fazla taklit yapılmasından korkuyor: “Gençler her zaman bilinçli olarak toplumsal tabuları yıkmışlardır.” Bu nedenle gençlere bu tür tezahüratların önemini anlatmak için konuşmak gerekir.

T-online'ın sorusu üzerine Louisenlund Vakfı başkanı Dr. Peter Rösner de bir öğrenci partisinde “Almanya Almanlar için, yabancılar dışarı” sloganlarının atıldığını doğruladı. Olay “tüm pedagojik profesyonellikle” ele alınıyor. Açıklamaya göre, olaya karışan sekiz öğrenci bir hafta süreyle derslerden uzaklaştırılacak.

Okul ayrıca öğrencilere parti yerine gelecek hafta “Dalga” filmini göstermeye karar verdi. Kontrolden çıkan bir okul deneyinin parçası olarak totaliter eğilimlerin gelişmesini konu alıyor. Rösner, eylemin yabancı düşmanı bir geçmişi olmadığını yazıyor. Öğrenciler “büyük bir 'aptallık' içindeydiler ve ünlü videodaki sahneleri taklit etmek istiyorlardı.”

İsminin gizli kalmasını isteyen bir öğretmen daha önce Hamburger Morgenpost'a geçen perşembe günü öğrenci diskosunda düzenlenen partinin öğretmenler tarafından dağıtılması gerektiğini açıklamıştı. Bir yöneticinin okul personeline gönderdiği dahili mesajda şöyle yazıyor: “Görünüşe göre birçok öğrencinin şarkı söylemeye katılması ve geri kalanların buna karşı hiçbir şey yapmaması hayal kırıklığı yaratıyor.” Artık olayın her halükarda ele alınması gerekiyor.

Louisenlund okulu, doğrudan Schlei'de tarihi bir Mason bahçesine sahip bir kalede yer almaktadır ve özellikle Hamburglu zengin aileler arasında popülerdir. Ebeveynlerin bu seçkin okulda eğitim alabilmek için yılda yaklaşık 50.000 Euro okul ücreti ödemesi gerekiyor.