DunyaVatandasi
New member
Hamburg’daki bir Yehova’nın Şahitlerinin binasında en az yedi kişi öldürüldü. Politikacıların söylediği bu.
Yehova’nın Şahitlerinin Hamburg’daki bir etkinliği sırasında meydana gelen ölümcül kurşunların ardından çok sayıda siyasetçi dehşetle tepki gösterdi. Şansölye Olaf Scholz Cuma sabahı kısa mesaj servisi Twitter’da “Hamburg’dan kötü haberler” yazdı. Birkaç topluluk üyesi, “acımasız bir şiddet eyleminin” kurbanı oldu. Scholz, “Düşüncelerim sizinle ve akrabalarınızla. Ve zor bir görev üstlenen güvenlik güçleriyle birlikte.” dedi.
Dün geceki olayda çok sayıda kişi açılan ateş sonucu öldü veya yaralandı. Yerel polis t-online’a yaptığı açıklamada saldırıda en az yedi kişinin öldüğünü doğruladı. En az sekiz kişi yaralandı. Fail ölmüş olabilir, ancak güvenlik çevrelerinden alınan bilgilere göre polis, eylemini kasıp kavurma olarak sınıflandırıyor. Arka planlar sabah hala belirsiz.
“Arka planlar yüksek baskıyla belirleniyor”
İçişleri Bakanı Nancy Faeser Twitter’da “Hamburg’da Yehova’nın Şahitlerinden oluşan bir toplulukta meydana gelen korkunç şiddet eylemi karşısında şok oldum” dedi. Düşünceleri kurbanlar, aileleri ve topluluk üyeleriyle birlikte. Faeser, “Arka planlar yüksek basınçta belirleniyor” diye yazdı.
Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher şok oldu. SPD’li siyasetçi Perşembe akşamı Twitter’da “Alsterdorf/Groß Borstel’den gelen raporlar şok edici” diye yazdı. “Kurbanların ailelerine en derin taziyelerimi sunuyorum.” Acil servisler, suçun arka planını aydınlatmak için çok çalıştı. Tschentscher ayrıca Hamburg polisinin tavsiyelerine uyulmasını istedi.
Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey Cuma sabahı “Yehova’nın Şahitleri etkinliğinde ateş edilen silahların haberini dehşet içinde duydum” dedi. Giffey, “Ölenlerin ve yaralananların ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi. “Hemen olay yerine gelen ve şimdi soruşturma sırasında suçun arka planını aydınlatacak olan tüm acil servislere teşekkür etmek istiyorum. Bu olay hepimizi şok ediyor.”
Macron: “Düşüncelerimiz sizinle”
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da endişesini dile getirdi. Devlet başkanı Cuma günü Twitter’da “Hamburg’dan korkunç haberler. Kurbanların ailelerine ve tüm Alman dostlarımıza Fransa’nın taziyelerini gönderiyorum. Düşüncelerimiz sizinle.”
AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson, Twitter’da “şok edici bir hareketten” söz etti. Düşünceleri kurbanlar ve aileleriyle birlikte. İsveçli aynı zamanda, “inanılmaz bir cesaretle anında” tepki gösteren Hamburg polisine de teşekkür etti.