Romalı rapçinin arkasındaki hikaye

JacksonduS

New member
Tony Effe'nin eleştiri ve tutkular arasındaki insani yanını ortaya çıkaran özel bir röportaj.

İle ilgili 
Editör kadrosu News.it 
Yayınlandı 25 Ocak 2025, 00:15

Göz önünde olan bir sanatçı

İtalyan müzik sahnesini fetheden Romalı rapçi Tony Effe, şu anda bir medya fırtınasının merkezinde yer alıyor. Şiddet içeren ve kadın düşmanı olduğu düşünülen metinler nedeniyle yakın zamanda Yeni Yıl konserinden çıkarılması hararetli bir tartışmaya yol açtı. Effe, haftalık Sette del Corriere della Sera dergisine verdiği röportajda bu tartışmaya ilişkin duygularını paylaşarak eleştirilerin ne kadar yaralayıcı olduğunu ortaya koydu. “Kendimi özellikle kadınlara karşı nazik bir adam olarak görüyorum” diyerek, yanlış anlaşılmama isteğinin altını çizdi.

Kökler ve aile

Roma'nın Monti semtinde doğup büyüyen Nicolò Rapisarda (gerçek adı bu), ailesiyle her zaman güçlü bir bağ kurmuştur. Eski bir garson olan annesi ve kuyumcu olan babası ona tevazu ve saygı değerlerini aşıladı. Şarkı sözlerine değinerek, “Büyürken anneme hep anlatmanın yaşamak anlamına gelmediğini anlatmaya çalıştım” dedi. Ailesi onun sanatsal yolculuğunda çok önemli bir rol oynadı ve artık Emma Marrone'un hayranı olan annesi, tartışmalara rağmen desteklendiğini hissetmesine yardımcı oldu.

Kişisel gelişim yolu

Müziğin yanı sıra Tony Effe, kendisini İtalyanca dersleri almaya yönlendiren kişisel gelişim yolunu da izledi. Gelişme isteğini vurgulayarak, “Öğrenecek çok şeyim olduğunu hissediyorum” dedi. Bir profesörden aldığı haftalık dersler onun dili ve şiiri keşfetmesine yardımcı oldu ve bu onun müzik çalışmalarını da etkiledi. “Umberto Saba'nın bir şiirini analiz ettik ve 'Damme' na hand şarkımda da aynısını Roma için yapmaya çalıştım” diyerek sanatının nasıl kendi yaşamının ve deneyimlerinin bir yansıması olduğunu gösterdi.

Özel hayat ve tutkular

Tony Effe, müzik kariyerinin yanı sıra özel hayatında da bir denge yakaladı. Bir süre aşırılık yaşadıktan sonra kendisini film izlemek ve kitap okumak gibi huzur dolu anlara ayırmayı seçti. Ortağı Giulia De Lellis onun kültürel seçimlerini etkiledi ve onu derinden takdir ettiği Harry Potter efsanesini keşfetmeye itti. Pop kültürünün en karmaşık kişilikleri bile nasıl etkileyebileceğini göstererek, “Harry Potter'ı görmeden büyüyemezsiniz” dedi.