DunyaVatandasi
New member
Schneeberg polis akademisinin başkanı cinsel taciz iddiaları nedeniyle görevinden alındı. Öğretim görevlilerine yönelik diğer iddialar da araştırılıyor.
Schneeberg polis akademisinin müdürü, cinsel taciz iddiaları nedeniyle görevden alındı. Saksonya İçişleri Bakanlığı, önümüzdeki haftadan itibaren görevden alınacağını duyurdu. Müdürün, bir polis öğrencisine ders verme bahanesiyle yaklaştığı ve onu cinsel taciz ettiği söyleniyor.
Polis akademisinin bir sözcüsü, bu iddiaların şu anda araştırıldığını söyledi. İddialar hakkında herhangi bir ayrıntı veremedi. Aynı zamanda akademinin diğer öğretim görevlilerine karşı da soruşturmalar devam ediyor.
Bir öğretim görevlisinin bir öğrenciye vurduğu, bir diğer öğretim görevlisinin ise birkaç kez sarhoş araba kullandığı söyleniyor. Her iki durumda da suçlamalar yapıldı. Üniversite bu iddialarla yoğun bir şekilde ilgileniyor.
Bu gelişmeler nedeniyle Schneeberg Polis Akademisi'nin tepesinde planlanan bir değişiklik öne çekildi. Pazartesiden itibaren Sven Forbriger başkan olarak görevi devralacak. 45 yaşındaki Forbriger şu anda Rothenburg'daki polis akademisinde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.