Pc'De Dosya Nasıl Açılır ?

Aylin

New member
İndirilen Dosyaları Nasıl Masaüstüne Kaydetme?

İnternetten bir dosya indirirken, dosyanın nereye kaydedileceğini belirlemek önemlidir. İndirilen dosyaların masaüstüne kaydedilmesi, genellikle hızlı erişim ve düzen sağlamak adına tercih edilen bir yöntemdir. Fakat, tarayıcınızın veya bilgisayarınızdaki sistem ayarları buna otomatik olarak engel olabilir. Bu makalede, indirilen dosyaların nasıl masaüstüne kaydedileceğini adım adım açıklayacağız. Ayrıca, indirilen dosyaların kaydedilmesiyle ilgili sıkça sorulan sorulara da yer vereceğiz.

İndirilen Dosyaların Masaüstüne Kaydedilmesi Adımları

İndirilen dosyaların masaüstüne kaydedilmesi için çeşitli yollar bulunmaktadır. Bu yollar, kullandığınız web tarayıcısına ve işletim sistemine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İşte genel bir rehber:

1. Tarayıcı Ayarlarını Düzenleyerek İndirilen Dosyaları Masaüstüne Kaydetme

Çoğu web tarayıcısı, dosyaların kaydedileceği yeri özelleştirmeye olanak tanır. Bu ayarları değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Google Chrome:

1. Google Chrome’u açın.

2. Sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine tıklayın ve "Ayarlar"ı seçin.

3. "Gelişmiş" sekmesine tıklayın.

4. "İndirilenler" kısmında, "İndirilen dosyaların her zaman sorulması" seçeneğini aktifleştirerek her dosya indirildiğinde kaydedileceği yeri manuel olarak seçebilirsiniz.

5. İsterseniz, "İndirilenler" klasörünü "Masaüstü" olarak değiştirebilirsiniz.

Mozilla Firefox:

1. Firefox’u başlatın.

2. Sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine tıklayın ve "Ayarlar"ı seçin.

3. "Genel" sekmesine geçin ve "Dosya İndir" kısmındaki "Dosyaları her zaman sor" seçeneğini aktif hale getirin.

4. Eğer direkt olarak masaüstüne kaydetmek isterseniz, "Dosyaları bu klasöre kaydet" seçeneğini seçip masaüstünü belirleyebilirsiniz.

Microsoft Edge:

1. Edge tarayıcısını açın.

2. Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın ve "Ayarlar"ı seçin.

3. "İndirilenler" sekmesine tıklayın.

4. Buradan, indirilen dosyaların nereye kaydedileceğini seçebilirsiniz. Eğer dosyanın her seferinde sorulmasını istiyorsanız, bu seçeneği aktifleştirebilirsiniz.

2. Windows İşletim Sistemi Üzerinden İndirilen Dosyaları Masaüstüne Kaydetme

Windows işletim sistemi, indirilen dosyaların kaydedileceği yeri belirlemenin yanı sıra, kullanıcıların dosyalarını kolayca organize etmelerine yardımcı olacak bazı ayarlar sunar.

1. "Başlat" menüsüne tıklayın ve "Ayarlar"ı seçin.

2. "Sistem" sekmesinin altında "Depolama"ya tıklayın.

3. "Yeni içerik kaydedileceği yer" başlığı altında, indirilen dosyaların varsayılan olarak kaydedileceği klasörü değiştirebilirsiniz. Buradan "Masa