Okuldan ayrılanlar üzerine çalışma | Bu eyalet en yüksek okulu bırakma oranına sahiptir

DunyaVatandasi

New member
Okulu diplomasız bırakanların oranı “korkutucu derecede yüksek”. Şimdi bir çalışma, öğrencilerin hangi federal eyaletlerde özellikle okulu bıraktığını gösteriyor.

Her yıl onbinlerce genç cebinde en az bir ortaokul diploması olmadan okulunu bitiriyor. Bazı federal eyaletler ilerleme kaydetmiş olsa da, okulu diplomasız bırakanların oranı yıllardır yaklaşık yüzde altıda kaldı. Bu, Bertelsmann Vakfı adına eğitim araştırmacısı Klaus Klemm tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir araştırmadan ortaya çıkıyor.

Klemm’in vakıf tarafından aktarıldığına göre, “Artan vasıflı işçi açığı göz önüne alındığında, toplumumuz bu insanların çatlaklardan düşmesine izin veremez.”

Eğitim araştırmacısı, 2011’den 2021’e on yıllık bir karşılaştırma yaptı – bu nedenle çalışma oluşturulduğunda daha yeni veriler mevcut değildi. 2021’de yaklaşık 47.500 okul çocuğu ortaokul sertifikası alamadı ve bu da yüzde 6,2’lik bir paya karşılık geliyor. 2011’de yüzde 6,1’di. 2013 yılına kadar oran yüzde 5,7’ye düştü, o zamandan beri yeniden yükseldi – araştırmaya göre stresli salgın sırasında “okul performansına ölçülü bir yaklaşım” nedeniyle 2020’deki “mola” dışında.

Ayrılma oranının en yüksek olduğu yer burasıdır

Mecklenburg-Batı Pomeranya (yüzde 13,3’ten yüzde 8,1’e), Saksonya-Anhalt (yüzde 12,1’den yüzde 9,6’ya) ve Berlin (yüzde 9,7’den yüzde 6,7’ye) gibi bazı federal eyaletler incelenen dönemde nispeten yüksek oranlarını düşürmeyi başardılar. . Bremen’de ise 2021’de oranın en yüksek olduğu yüzde 10,0 ile yükseldi. Baden-Württemberg (yüzde 5,8), Hessen (5,3) ve Bavyera’da (5,1) oran 2021’de en düşük oldu.

Gömülü içerik simge resmi

Göm

Yabancı uyruklu erkek çocuklar ve ergenler de özellikle risk altındadır. Araştırmaya göre, 2020 itibariyle, okulu diplomasız bırakanların yalnızca yüzde 38’ini kızlar oluşturuyor. Yabancılar grubunda 2020 yılında diplomasız mezun oranı yüzde 13,4, Almanlar arasında ise yüzde 4,6 oldu. 2020’de diploması olmayan tüm gençlerin yüzde 49’u özel eğitim okulunda, yüzde 20’si kapsamlı okulda ve yüzde 13’ü ortaokuldaydı.

“Korkutucu derecede yüksek rakamlar”

Nitelikleri olmayan kişilerin güvencesiz işlere girme riski daha yüksektir. Araştırmaya göre, diplomasız mevcut mezunların çoğu, 2021 itibariyle Almanya’da yaşayan 20 ila 30 yaş arası eğitimsiz yaklaşık 1,7 milyon genç yetişkine katılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Araştırmaya göre, “korkutucu derecede yüksek sayılar” göz önüne alındığında, kotayı düşürmeye yönelik önlemler vazgeçilmezdir ve çabaların odak noktası göçmen kökenli erkek çocuklar ve okul çocukları olmalıdır. Bertelsmann Vakfı, gençlerin klasik diplomaya ek olarak öğrendikleri becerilerin belgelenmesini de tavsiye etti: Bu, resmi bir nitelik olmadan bile çıraklık şansını artıracaktır.

Diğer bir kaldıraç, eğitim garantisidir. Trafik ışığı partileri bunu koalisyon anlaşmalarına bağladılar.