Nureddin Nebati: İşverenler gözleri parlayarak ayrıldı

uçanteneke

New member
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’de uygulanan yeni ekonomik modele ait, “Bizim modelimiz Çin Modeli, Güney Kore modeli filan değil. Bu, Türkiye modeli. Türkiye epey kuvvetli bir ülke. Konjonktürel yapısı, jeopolitik yapısı, yeterli münasebetleri, geçmişte edindiği ilgilerden gelen gücü. Medeniyeti. Şu anda kimse Türkiye’yi taşımıyor. Türkiye kendi kendini taşıyor. bu biçimde bir şey olabilir mi? Çin kendi modeliyle var olabilir lakin bizim modelimiz farklı. Bize has bir model. Dün görüşmede bunları anlattım gelen işerkeklerina. O yüzden de fazlaca memnun ayrıldılar. Altyapısını tamamlamış. Çok kuvvetli bir biçimde bu modeli hayata geçirmek üzere yola çıkıyor Türkiye” tabirlerini kullandı.

‘Faiz artırmama konusunda kesin kararlıyız’

Habertürk’ten Sevilay Yılman‘a konuşan Bakan Nureddin Nebati, Merkez Bankası’nın faiz indirimi konusunda da “Onu bilmem fakat artırmama konusunda kesin kararlıyız. Ve bu işi biz oturtacağız Allah’ın izniyle” dedi.

‘Patron olarak destekliyorum’

Bakan Nebati, taban fiyat konusundaki beklentisini ise şu biçimde deklare etti:

“İyi olacak. Çok güzel olacak. Olması gerektiğini söylemiş oldum. Bizde de çalışan var. Biz daha üç ay öncesinden artırım yapmaya başladık maaşlara. Birfazlaca firma fiilen de başladı artırım yapmaya. Artırım olacak natürel. 2800 TL ile bir adam geçinebilir mi? O denli şey olur mu? Olmaz! Vereceğiz. Minimum fiyatın olabilecek en gerçek sayıda olması konusunda en büyük destekçilerden biriyim. Bırakın bakan olarak desteklemeyi. İşveren olarak destekliyorum.”

‘Gözleri parlayarak ayrıldı’

Dün Dolmabahçe’de iş dünyası ile toplantınız vardı. Nasıl geçti?

Değerli olan onlar açısından nasıl olduğu lakin benim açımdan hayli oldukca uygundu. Fakat onlar da görüşmeden gözleri parlayarak ayrıldı. Herkes vardı. Bankacılardan, iş dünyasındaki fazlaca değerli isimlere kadar herkes vardı.

‘Türkiye iktisadının başına getirildim mi getirildim, bu biçimde işime bakıyorum’

Bakan Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TÜSİAD ile ilgili değerlendirmesi hakkında da şunları söylemiş oldu:

“O tabirler, yorumlar Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisinindir. O benim başkanım. Genel Liderim. bununla birlikte Cumhurbaşkanım. Üç açıdan bağlıyımdır kendisine. Kabinenin de bir üyesiyim.Ama benim stilimi, niyetlerimi, tavrımı, olaylara karşı bakış açımı herkes bilir. Vakti geldiğinde TÜSİAD’la da görüşeceğim olağan olarak. Ben şu anda Türkiye iktisadının başına getirildim mi? Getirildim! bu biçimde işime bakıyorum. İşimi çözeceğim. Ulusal çıkarlar neyi gerektiriyorsa, sokaktaki vatandaşımın muhtaçlığı ne ise ona ait olarak hareket etmek zorundayım. İşverenin da patronluğunu anlamalıyım. Gazetecinin de gazeteciliğini, çalışanın da çalışanlığını anlayacak empatik davranışlarda bulunmalıyım. Zira lakin o biçimde başarılı olabilirim.”

‘Ben Nureddin Nebati’yim’

Toplumun her kısmına hürmeti olduğunu söyleyen Nebati şöyleki devam etti:

“Fazilet Partisi’nde ilçe başkanlığı yaptım. Refah Partisi’nde ilçe başkanlığı yaptım. Bakırköy beni epeyce âlâ bilir. Bakırköy’de birinci kere Ermeni meclis üyesini getiren benim. Süryanilerle de bağlantısı olan benimdir. Yezidilerle de bağlantı kurarım. Benim yaklaşımım belli! Siz sizsiniz. Ben de benim. Ben Nureddin Nebati’yim. Nureddin Nebati üzere konuşmak zorundayım. Nureddin Nebati üzere yaşamak zorundayım. Nureddin Nebati üzere davranmak zorundayım.”

‘Bütün varlığımı kaybederim’

“Bitersek daima birlikte biteceğiz. Kazanırsak daima birlikte”
diyen Nebati, karamsar tablo çizenlere de seslendi: