DunyaVatandasi
New member
Elizabeth Polanco De Los Santos’un Dubai’de bir havaalanı çalışanına saldırıp hakaret ettiği söyleniyor. Şimdi 21 yaşındaki oyuncu bir yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.
New Yorklu öğrenci Elizabeth Polanco De Los Santos, temmuz ayında bir arkadaşıyla birlikte İstanbul’da tatil yaptı. ABD’ye dönerken uçuş bağlantısı onu Dubai üzerinden gerçekleştirdi. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki kısa mola, 21 yaşındaki genç için aylarca süren bir kabusa dönüştü ve şimdi mahkumiyetle sonuçlandı. Bu, İngiliz gazeteleri “Daily Mail” ve “Mirror” da dahil olmak üzere çeşitli medya kuruluşları tarafından bildiriliyor.
Los Santos gezisi sırasında bir tür korse olan bel desteği giydi. Daha önce bir ameliyat geçirdiği için bunları günün her saatinde giymek zorundaydı. Havaalanı güvenlik görevlileri ondan elbiseyi çıkarmasını istedi ve bunu yapması için onu ayrı bir odaya götürdü.
Orada korseyi çıkarmasına da yardım eden çalışanlar tarafından arandı. Kendi açıklamalarına göre Los Santos tek başına ne havalanabilir ne de desteği koyabilirdi. Ancak memurların ona sert davrandığı ve yaralarından dolayı acı çektiği söylendi.
Öğrenci, aramanın ardından kadınlardan korseyi tekrar takmasına yardım etmelerini istediğinde, kadınlar ona güldüler ve birkaç kez sorusunu görmezden geldiler. Los Santos’un yarı çıplak durumdayken kendini savunmasız hissettiği ve paniğe kapıldığı söylendi. Ancak tekrarlanan taleplerden sonra bir erkek polis memuru, arkadaşının tekrar giyinmesine yardım etmesine izin verdi.
Ancak durum burada bitmedi: Aramanın ardından Los Santos, bir gümrük memuruna “saldırmak ve hakaret etmekle” suçlandı, sanık ise bunu şiddetle reddetti. Los Santos, “Onu yoldan çekmek için yavaşça koluna dokundum ve sonra umutsuzca yardım için arkadaşımı aradım” diyor.
Sonunda seyahat etmesi yasaklanmadan önce birkaç saat boyunca bir odada tutuldu. Bunu, sonunda bir yıl hapis cezasıyla sonuçlanan aylarca süren bir hukuk mücadelesi izledi.
“Kabus henüz bitmedi”
Benzer vakalarla ilgilenen Dubai’de Gözaltına Alınanlar örgütü de öğrenciye yardım etmeye çalışıyor. Örgütün resmi internet sitesinde “Elizabeth, uluslararası merkezden İstanbul’dan New York’a giderken aşağılayıcı, acı verici ve küçük düşürücü aramalara maruz kaldı, ancak kabus henüz bitmedi” deniyor. Turistlerin sömürülmesi, şantaj ve yolsuzluktan bahseden genel müdür Radha Stirling, “Ya onu hapse atmak istiyorlar ya da kendilerine tazminat ödemesi için baskı yapmak istiyorlar” diyor.
Bir sonraki duruşma tarihi Ekim ayı sonu olarak planlanıyor. Los Santos şu anda hapiste. Ancak yakın zamanda ülkeyi terk edebileceğine dair umut var. Stirling, “Şimdi kendisine bir yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu söylendi, ancak her şey ‘iyi’ giderse yalnızca BAE’den bir uçuş rezervasyonu yapana kadar tutulacak.” dedi.