«Mutfaktaki başarısızlık yaratıcı. Rahat yemeklerim? Mantar Risotto “

JacksonduS

New member
Sosyal ağların hızlı ritimler ve kusursuz görüntüler gerektirdiği bir çağda Eleonora, güzellik ve gerçek arasındaki dengeye dayanarak görsel ve anlatı mutfağı sürdürüyor. Kitabında Benimle mutfakBizi farkındalıkla yemenin zevkini bulmaya davet ediyor.

Kurgular için yer yok: ne bulaşıklarda ne de hikayelerde. Sesi, tadı veya tatlılıktan vazgeçmeden kimliğini dijital filtrelerden ayırmayı öğrenen bir kadındır.

Farkındalık olarak mutfak

'Benimle Mutfak' kitabınızda, dikkatli yemek hakkında konuşun. Günlük yaşamda nasıl daha bilinçli yemeye başlayabiliriz?

Dikkatli yemeye gerçekten inanıyorum, çünkü bunu günlük yaşamda uygulanacak gerçekten yararlı bir araç buluyorum. Sık sık dikkat dağıtıcı, aceleyle, bir ekranın önünde yiyoruz … ve bu yüzden yiyeceklerin otantik zevkini kaybederiz. Ve bu gerçek bir utançtır, çünkü yemek sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel değil, iyi bir an olmalıdır.
Kitabınızı yazdığınızda, ideal bir okuyucu olarak kafasında sahip olduğunuz “Eleonora” kimdi?

Yazdığımda Benimle mutfakAklımda ideal bir okuyucum yoktu. Sadece bir tarif kitabında ne bulmak istediğimi düşündüm: yararlı, ilginç ve danışması kolay bir şey. Mutfaktaki deneyim seviyesine bakılmaksızın, kimsenin ona kolayca göz atmasını veya kendileri için doğru tarifi bulabilmesini istedim. Çok az zamana sahip olanlar için mükemmel olan veya yeni başlayanlar için mükemmel, ancak denemeyi sevenler için biraz daha ayrıntılı tarifler var. Tek bir sabitle: asla tadı bırakmayın.

Ve sonra, elbette, görmenin de güzel olmasını istedim: Benim için fotoğraflar temel. Çoğu zaman, pişirme arzusunun doğduğu bir görüntüden, bu yüzden her yemeği mümkün olduğunca davetkar yapmak için görsel görünümün çoğuna dikkat ettim.
Carlo Cracco ve Iginio Massari gibi büyük şeflerle işbirliği yaptınız. Sizden etkilenen tavsiye veya öğretim var mı?

Büyük şeflerle işbirliği yapmak bir ayrıcalıktı ve bana her şeyin çoğunu ilettikleri mutfak ve hammadde için derin sevgidir. Onlardan bağlılık ve özveri gerçekten fark yarattığını öğrendim: Her yemeğin, en basit bile dikkat, bakım ve tutkuyu hak ediyor. O halde yaratıcılık asla çok fazla değildir: Meraklı olmalısınız, deney yapmalısınız, kutudan çıkın. Ve her şeyden önce ilk zorluklara teslim olmamak, ancak büyümeye, hata yapmaya, öğrenmeye devam edin. Bunlar her gün yanımda getirdiğim öğretiler.
Hatalar ve Konfor Yiyecekleri

Mükemmel foodblogger figürünü insancıllaştırıyoruz … Mutfakta başarısızlıkla hangi ilişkiniz var? Bugün hala size zulmeten bir yemek var mı?

Mutfakta başarısızlıktan korkmuyorum, aksine, hataların genellikle öğrenmek veya hatta yeni yaratıcı fikirler doğurmak için mükemmel bir başlangıç noktası olduğuna inanıyorum. Gerçekte, bir iyileşme sırasında odağı kandırırken veya çok geç fark ettiğimde, kaydın başlamadığını ve çekilecek tüm adımları zaten bitirdim! (Ahaha) Bunlar gerçek gıda yaratıcıları dramaları!

Beni hala zorlaştıran bir yemek düşünürsem, şüphesiz pirinç bombası. Büyükannem her zaman bana hazırladı ve favorilerimden biriydi. O gittiğinden beri, onu henüz çoğaltma cesaretini bulamadım. Belki çok yüksek beklentilerim olduğu için. Belki eşit olmama korkusuyla. Ya da belki de basitçe, nostalji dolu bu lezzetleri bulma korkusu nedeniyle. Belki. Ancak, yıllar sonra bile, bu tarif orada kalıyor, askıya alındı … doğru anı bekliyor.
Mutfak suçlu bir zevkiniz var mı? Onsuz yapamayacağınız bir yemek var mı?

Suçlu zevkim? Şüphesiz dondurma. Onu deli gibi seviyorum ve çok soğuk olsa bile ve dil seni dondurduğunda bile tüm yıl boyunca yerim! (Ahaha)

Çok fazla suçluluk duymadan itiraf ettiğim bir başka tutku da lastik şekerlerdir: biri diğerini çeker, direnmek imkansızdır.

Açıkçası onlar her gün yediğim şeyler değiller, ama onlar benim küçük zevklerim. Bununla birlikte, gerçek yemekler arasında, benim konfor gıda mükemmelliği risotto. Tüm versiyonlarında seviyorum ve kitabımda sık sık bunun hakkında konuşuyorum. Benim favorim için de tarif var: mantar olan. Basit, kremsi, kokulu … Benim için saf aşk.
Dijital perde arkası

Eleonora “çevrimdışı” ve “çevrimiçi” hiç çatışmaya girdi mi? Eğer öyleyse, ikisinden hangisi o gün kazandı?

Gerçeği söylemek gerekirse, evet, Eleonora'nın “çevrimdışı” ve “çevrimiçi” bir çatışmaya girdiği anlar vardı. İki dünyanın tamamen örtüşen göründüğü bir dönem vardı ve artık birinin nerede bittiğini ve diğerinin başladığını ayırt edemedim. Sanki kim olduğumu çağırmış gibi, sürekli olarak yargılanmış hissettim, asla yeterli hissettim.

Zamanla ve aynı zamanda karşılaştığım önemli bir psikolojik yol sayesinde, bu iki alanı bölmeyi ve bir denge bulmayı öğrendim. Şimdi, iki dünya ortaya çıktığında, her zaman ilk çevrimdışı seçerim, bunu yüzünde bir gülümseme ve hafif kalple yaparım.
Algoritma, içerik oluşturmada sizi ne kadar etkiler? Sadece “zevk” için yaratıcı fikrinizi hiç değiştirdiniz mi?

Sosyal medyadaki yolumu otantik kılan inandığım şey, tam olarak sadece viral olmak için eğilimleri veya içeriği kovalamama gerçeğidir. Her zaman beni gerçekten temsil eden şeyi paylaşmaya çalışıyorum: yemek pişirme fikrim, zevkim ve tarzım doğrultusunda tarifler.

Evet, belki de algoritmayı sürekli takip edenler gibi çok yüksek sayılar yapmıyorum, ama bunun iyi olduğunu öğrendim. Beni takip edenler bunu yapıyorlar çünkü önerdiğim şeyi takdir ediyorlar, beğenilerin ötesinde veya takipçilerin sayısının ötesinde. Ve bunun benim için çok daha fazla değeri var.
Hiç bir an için sizi krize koyan bir mesaj aldınız mı? Ne etkiniz oldu?

Neyse ki, çok fazla nefret mesajı almıyorum, ama ara sıra bazı hoş olmayan yorumlar oluyor. Zamanla onları rasyonelleştirmeyi ve onlara doğru ağırlığı vermeyi öğrendim. Her zaman nezaketle cevap vermeye çalışıyorum, onların seviyesine inmeden ve bunun ne kadar dengesizleşmesi ve hatta onları yazmış olanları ne kadar kapatması şaşırtıcı.

Tabii ki, bazı yorumlar acı verebilir, ancak kötü şeyler veya istenmeyen kararlar söz konusu olduğunda, genellikle bir cevabı bile hak etmezler.
Kriz ve yeniden doğuş arasında

Tüm bunları terk etmeyi düşündüğünüz bir zaman var mıydı? Seni kalmanıza neden olan neydi?

Evet, özellikle daha önce bahsettiğim zor dönemde vazgeçmeyi düşündüğüm bir zaman vardı. O anlarda, her şeyi bırakmak en kolay seçim gibi görünüyor. Ama gerçek şu ki, vazgeçmek için yapılmadım: Tabii ki çökebilirim, ama sonra kalkıyorum ve oyuna geri dönüyorum, eskisinden daha kararlı.

Yemek pişirmeyi seviyorum, bu tutkuyu paylaşmayı seviyorum ve beni takip edenlerin tariflerimi deneyenlerin beni sevinçle doldurduğunu biliyorum. Eğer yaptığım şeyle insanları daha sağlıklı, sebze ve bilinçli bir yeme biçimine yaklaştırabilirsem, tadı hiç vazgeçmeden, o zaman iyi bir şey yaptığımı hissediyorum. Milyonlarca takipçim olmasa bile, benim için bu çok değerli.
Eleonora ile 5 yıl önce konuşabilseydim, kesinlikle yapmamanızı ne söylerdiniz?

Beş yıl önce Eleonora ile konuşabilseydim, ona şüphe etmemesini söylerdim. Başkaları tarafından tanımlanmamalı, tutkularını eşit olmama korkusuyla bir kenara bırakmamak. Size ne yapmayı sevdiğinize inanmayı asla bırakmadığımı söyleyebilirim, çünkü tam olarak oradan diğer her şey doğar.

Ve her şeyden önce, çok fazla endişelenmeyin … çok, er ya da geç, kendinizi her zaman mutfakta biraz karmaşa yaparken buluyorsunuz, oyunun bir parçası!
Eleonora Rubaltelli bizi sessiz ama güçlü bir gerçekle bırakıyor: yemek pişirmek sadece teknik değil, aynı zamanda hafıza, dinleme ve varlıktır. Mükemmel sonuçların aç bir dünyasında, niyetin değerini seçer.

Bir risotto, bir pirinç bombası asla çoğaltılmamış veya donmuş dille yenen bir dondurma ile Eleonora bize doğru, hatta çevrimiçi bile mümkün olduğunu hatırlatıyor.