Meclis lokantası toplumsal medyanın gündeminde! İşte adisyondaki fiyatlar

uçanteneke

New member
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yalnızca milletvekillerine hizmet veren TBMM Üyeler Lokantası’ndaki fiyatlar toplumsal medyanın gündemine yerleşti.

Meclis lokantasına ilişkin adisyondaki fiyatlar, piyasa fiyatlarının neredeyse dörtte bir oranında.

Kimisi “Haram olsun” derken, kimisi de “2008’den görsel sandım” diye yazdı. Patlıcanın kilosunun 45 lira olduğunu hatırlatan bir kullanıcı da “Evlere servis olmalı, biz de isteriz” dedi.

Bir öbür kullanıcıysa “Kabartma tozu 13 lira, Kıymalı pide nasıl 12 lira oluyor. Delireceğim” diye paylaşım yaptı.

Amme hizmetidir.
TBMM'nin olaylı tatlısı Vişneli Tayfır tarifi. TBMM'de 6 TL. Evde yaparsanız 50 TL pic.twitter.com/etughzRpeH

— ⁰𝙀𝘽𝙍𝙐⁰ (@Ebru_hangisi) February 7, 2022

2022 ‘de 3500 tl zam ile Milletvekili maaşları 28.500 tl.. Meclis sosyal tesislerinde bir Saray Tatlısı olan “ Vişneli Tayfır’ı 6 tl yiyen ve beni asla temsil etmeyen bu Faydasızları Belediye ekmek kuyruklarında bekleyen vatandaşların ahlarına havale ediyorum pic.twitter.com/hrebWgUHdn

— Selma Çakıcı (@selmacakici71) February 7, 2022

Bence ülkeye 1000 tane tarım market yerine 1000 tane meclis lokantası açılsa 1 tane bile aç kalmaz ülkede. pic.twitter.com/OMXz9GtWWM

— İ𝕤𝕚𝕞 𝕓𝕠ş 𝕓ı𝕣𝕒𝕜ı𝕝𝕒𝕞𝕒𝕫 (@silverblue97531) February 7, 2022

Bir tarafta meclis lokantasında bedava yiyenler, diğer tarafta bir yerden bir yere aracı ile gitmeye korkanlar.

TBMM Lokantası'ndaki fiyatlar:

Çay 1.50TL
Soda 1.50TL
Kola 3.75TL
Çorba 2.50TL
Sütlaç 4TL
Vişneli Tayfır 6TL
Kıymalı Pide 12TL
Adana Kebap 18TL
Kuzu Şiş 22TL pic.twitter.com/8sedXgMxsa

— Av. Mehmet Ali BAŞASLAN (@AvBasaslan) February 8, 2022

Teklif ediyorum: Meclis lokantası halka açılsın, tüm illerdeki millet bahçelerinde tesisleşme yapılsın. ( AYNI FİYATTAN AMA )

— Sarp YALÇIN (@SarpYLCIN) February 8, 2022

Vişneli Tayfır Tatlısı nasıl yapılır?

Vişneli tayfır tatlısını birinci kez duyan ve yapmak isteyenler için işte bu yavaşça tatlının tanımı

Vişneli tayfır tatlısı materyalleri

Vanilyalı puding (1 paket)
Vişne suyu (2,5 bardak)
Bisküvi (1 paket)
İrmik (5 yemek kaşığı)
Süt (4 bardak)
Şeker (10 yemek kaşığı)

Vişneli tayfır tatlısı tanımı

Vişneli tayfır tatlısı için birinci vakit içinderda tencerenin içine sosları hazırlamak için bir paket vanilyalı pudingi ve vişne suyunu boşaltın. Tencereye boşalttığınız vanilyalı pudingi ve vişne suyunu yoğunlaşana kadar karıştırın ve pişirin.

Akabinde hazırladığınız karışımı borcam olarak isimlendirilen bir cam kaba dökün. Cam kaba koyduğunuz karışım soğurken, 1 paket bisküviyi rondodan geçirin.

Rondodan geçirdiğiniz bisküviyi, hazırladığınız cam kabın içerisindeki karışıma dökün ve son olarak bir tencereye irmik, şeker ve süt koyun. Tenceredeki irmiği, sütü ve şekeri yoğunlaşana kadar pişirin ve karıştırın. Akabinde sıcaklığı geçtikten daha sonra bisküvilerin üzerine dökün. Tatlıyı soğuması için buzdolabına koyun ve yaklaşık 1 gün boyunca dolapta bekletin.

Son olarak dolaptan çıkardığınız vişneli tayfır tatlısını dilimleyerek servis edebilirsiniz.