Marketler alarm veriyor: Ayçiçek yağlarına da alarm takıldı

uçanteneke

New member
Besin fiyatlarına karşı marketlere ‘denetim’ sürerken, fiyatlar enflasyona bağlı olarak artıyor. Bebek mamaları ve destek besinlerde daha evvelde kimi marketlerin alarm takma formülü ise artan hırsızlık olaylarına bağlı olarak genişletildi. Zeytinyağı ve mısır yağına alarm geldi. Kimi eserler teknoloji eserleri üzere kilitli dolaba yerleştirildi.

Birtakım marketler de kimi besin eserleri, besin destekleri ve tüketim hususlarını kilitli dolaplarda satışa sunuyor. Market vazifelileri, son periyotta artış gösteren hileli alışveriş yahut hırsızlık olaylarına karşı kelepçeli-kilitli satış prosedürünün tercih edildiğini belirtiyor.

Sözcü muhabirlerinin marketlerde yaptığı araştırmaya göre market bakılırsavlileri, son devirde sık sık hileli alışverişler ve hırsızlık olayları yaşandığı için bu tedbirleri almak zorunda kaldıklarını belirttiler.

Çalınan mamüllerin kendilerinden kesildiğini söyleyen çalışanlar, “Değerli ve küçük şeyleri bu yolla müdafaa altına alıyoruz. Bebek mamasını alıp kutusunu bırakanlar olmuş. Çok daha sonra fark ettik. Adam cebine atıp götürmüş. Bu niçinle mamaları ve öteki besin desteklerini de bu türlü kilitli dolapta tutuyoruz. Bir de tıpkı eserinin değerli olanını, ucuz olanın kutusuna koyarak kasada daha az ödeyenler olmuş. Geri dönen eserlerden durumu fark etmişler” diye konuştu.

Evvelki periyotlara yüksek meblağları ile bilinen teknolojik eserlerde uygulanan bu prosedür, bebek mamalarından daha sonra, zeytinyağı, mısır yağı üzere eserlerde de görülmeye başlandı. Birtakım marketlerde peynir ve et eserleri ile besin destekleri ve tüketim hususları kilitli dolaplarda satışa sunuyor. Vatandaşlar bu eserlerden satın alırsa kasada ödeme yaparak alarmı açtırabiliyor. Kilitli dolaptan bir eser almak isterse de bir market nazaranvlisinden temin konusunda yardım istiyor.