Kerim Rota’dan savlı kelamlar: Cuma günü gidecek dedi isim verdi…

uçanteneke

New member
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin küme toplantısında iktisada ve Merkez Bankası’na yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan Merkez Bankası’na ait “Merkez Bankası bağımsız değil mi? Bırakın da bağımsız olarak sonucunı o versin” dedi. Faize ait açıklamalarda da bulunan Erdoğan “Faiz sebeptir enflasyon sonuçtur, biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. anlayan anlar, anlamayan anlamaz, milletimizi faize ezdirmeyiz. Bu yolda, gayrette birlikte yürüdüğümüz yolda faizi savunanlar kusura bakmasınlar, bu yolda ben faizi savunanla birlikte olmam olamam” sözlerini kullandı. Erdoğan’ın açıklamalarının akabinde dolar günün rekorunu kırarak tam 1 dakikada 10.40’dan 10.46’ya yükseldi. İlerleyen saatlerde dolar 10,56’dan Euro ise 10,95 liradan fiyatlandı.

Bu gelişmelerden daha sonra halktv.com.tr’ye konuşan Gelecek Partisi Genel Lider Yardımcısı ekonomist Kerim Rota, “Yarın alınacak faiz sonucu ülkeyi ödemeler istikrarı krizine sokmamıza yetmezse, Cuma gecesi nazaranvden alınacak bakan haberi var” dedi.

Elvan’ın bakılırsavden alındığı haberini bekliyorum”

“Aslında bir hiciv olarak bu biçimde dedim. Cumhurbaşkanının bugünkü konuşmasında ‘Biliyorsunuz hala faizi savunan arkadaşlarımız var”
derken Lütfü Elvan’ı kast ettiğini düşünüyorum” dedi. Kerim Rota, “Ben şahsen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın nazaranvden alındığı haberini bekliyorum. Bu olacak. Lakin bir vakit veremem. Tahminen cuma olur tahminen 1 ay daha sonra olur. Bunu şu an varsayım etmem mümkün değil. Eninde sonunda bir istifa ya da bakılırsavden alma olacaktır” dede.

Ekonomiyi takip edenlerin gözü Perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası’nın faiz sonucunda. AA Finans tarafınca 21 ekonomisttin iştiraki ile gerçekleştirilen piyasa beklenti anketinde 2 ekonomist 150 baz puan, 13 ekonomist 100 baz puan, 5 ekonomist 50 baz puan, 1 ekonomist 25 baz puan siyaset faizinin düşürüleceği tarafında görüş bildirdi.

“Merkez bu biçimde bir karar vermekten hala vazgeçebilir”

Kerim Rota ise Merkez Bankası’nın faiz sonucu ile ilgili “Merkez’in yarınki sonucu için kesin bir şey söylemek şu an için epey sıkıntı. Bütün piyasa faizleri 1 puan indirecek diye bekliyor. Ben Merkez’in bu biçimde bir karar vermekten hala vaz geçebileceğini düşünüyorum. Bu kadar döviz krizinden daha sonra bu sonucu vermemeli” dedi.

Aykut Erdoğdu’da ‘Elvan gidiyor’ dedi

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da Erdoğan’ın son açıklamaları daha sonrası toplumsal medyadan, “Erdoğan “Faiz Enflasyonun niçinidir” ısrarıyla Lütfi Elvan’ın enflasyonla ilgili açıklamalarını tekzip etti… Ortalarında iktisattan biraz anlayan Lütfi Elvan vardı O’nu da yakında yerler…” paylaşımında bulundu.

Erdoğan “Faiz Enflasyonun niçinidir” ısrarıyla Lütfi Elvan’ın enflasyonla ilgili açıklamalarını tekzip etti…
Ortalarında iktisattan biraz anlayan Lütfi Elvan vardı O’nu da yakında yerler…

— Aykut Erdoğdu (@aykuterdogdu) November 17, 2021

Ne olmuştu?

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Enflasyon cephesinde maalesef arzuladığımız düzeyde değiliz. Global konjonktür ve yurt içi görünüm enflasyonla çabada son derece dikkatli olmamızı gerektiriyor” demişti.