Kadın aylarca doktor tarafından reddedildi – ama öksürüğü kanserdi

DunyaVatandasi

New member
“Yaşamak için belki 6 ay”

Doktor randevusu aylarca reddetti – sonra şok teşhisi geldi

09.02.2025 – 8:24 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 3 dk.

Bir kadın aylarca öksürükten şikayet etti, ancak semptomları ciddiye alınmadı (sembol görüntüsü)

Resmi büyütmek

Bir kadın aylarca öksürükten şikayet etti, ancak semptomları ciddiye alınmadı (sembol görüntüsü) (Kaynak: Josep Suria/Ima-Images resimleri)

25 kilo kaybediyor, zor yemek yemiyor – ama sadece aylar sonra Sibylle Siyah'ı öğreniyor, bu da gerçekten semptomlarının arkasında.

2022'nin başlarında can sıkıcı bir soğuktan perili olduğunda, Sibylle siyahı kabul etti ve çocuklarında bir şey bulaştığını kabul etti. İngiliz Şehri Preston, Lancashire yakınlarında yaşayan Alman yazılım mühendisi, “Anaokuluna giden çocuklarım var, bu yüzden kışın çoğunu hastaydım. Şubat ayında öksürdüğümü fark ettim ve Mart ayında gerçekten başladı can sıkıcı olmak “

“Bristol Live” dedi: “Her konuştuğumda boğaz ağrısı vardı ve öksürdüm. Sadece Mayıs ayında yuttuğumda bir şeylerin yanlış olduğunu düşündüm.”

Ancak, aile doktoru ile randevu almaya çalıştığında, isteksizlikle bir araya geldi. Evini birkaç kez gönderdi. Doktora ulaşmadı. 39 yaşındaki çocuğa göre, danışma saati yardımı ona randevu vermeyi reddetti ve onu eczaneye yönlendirdi.

Haftalar geçti. Ama öksürük durdu. Bu yüzden Haziran ayında aile doktoruna ulaşmak için tekrar denedi. Bu kez başka bir danışma saati yardımıyla karşılaştı ve sonunda randevu alabildi.

Schwarz, “Uygulayıcı bana biraz konuştu ve sonra beni güvenlik için bir endoskopiye göndermeyi kabul etti.” Dedi. Ancak, davası acilen sınıflandırılmadığı için bir bekleme listesi buldu. Sadece iki ay sonra kendisine randevu alındı.

Bununla birlikte, Sibylle o sırada küçük oğlunu hala emzirdiğinden, endoskopi açısından sakinleştirilemedi. Vücudu incelemek için vücuda bir kameranın yerleştirildiği müdahalenin Ekim ayı sonuna kadar ertelenmesi gerekiyordu. “Bu dört ayda 25 kilo kaybettim,” diye hatırladı ikisinin annesi. “Çok kötüydüm. Yemek yiyemedim. Saçlarımı kaybettim. Demir aynam çok, çok düşüktü. Cerrah, çok fazla kilo vermemiş olsaydım beni endoskopi için bölmediklerini söyledi. Hiçbir şey yiyemediğimi söylediğimde bana inanmadım ”dedi.

Endoskopi nihayet gerçekleştirilebildiğinde, şok tanısı geldi: özofagus kanseri. “Endoskopiden sonra cerrah, o kadar küstah olduğunu ve bana kanser olduğumu bilgilendirdiğini özür diledi. Kanserin zaten iyi ilerlediğini ve sadece altı ila on iki ay boyunca yaşamak zorunda kalabileceğimi buldu.”

Siyah, “Teşhiyi kızımın yedinci doğum gününden bir gün önce aldım. İlk düşüncem sekizinci doğum gününü deneyimlemeyeceğim. Tamamen şok oldum. Babam pankreas kanserinden ölmüştü.”

Kemoterapi başarılı olmadı. Tümör cerrahi olarak çıkarılmalıdır. Operasyondan iki yıl sonra, doktorlar henüz güvenilir bir tahmin yapamazlar. “Şimdi iyiyim,” dedi Schwarz. “Elbette daha küçük porsiyonlar neredeyse her şeyi tekrar yiyebilirim, ama enerjim var. Çocuklarımla ilgilenebilirim. 40 olacağım. (…) Dün biriyle konuştum ve bana sordu: 'Nasıl Beş planınız görünüyor mu?