Jérôme Boateng Münih'te mahkemede: Milyon avro para cezası talep ediliyor

DunyaVatandasi

New member

Dördüncü kez Münih'teki bir mahkeme Jérôme Boateng'e yönelik şiddet iddialarıyla ilgileniyor. Dava şimdi sona mı erecek?

Eski milli futbolcu Jérôme Boateng'e karşı açılan davada savcılık 1,12 milyon avro para cezası talep etti. Dava, Boateng'in eski kız arkadaşının 2018'de Karayipler'de birlikte yaptıkları bir tatil sırasında kendisine şiddet uyguladığı iddialarını içeriyor. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

35 yaşındaki sanığın avukatı ise cezanın hafifletilmesini ya da para cezasına çarptırılmayarak davanın düşürülmesini talep etti.

Savcı, bölge mahkemesindeki kapanış beyanında şunları söyledi: Münih Ben: “Benim için gerçekler açık.” 160 günlük ücret için her biri 7.000 avroluk para cezası talep etti. Eski kız arkadaşının avukatı, davayı “gerçek bir Davut ile Golyat mücadelesi” olarak tanımladı ve Boateng'in hiçbir yanlış yapma bilinci göstermediğini iddia etti.

Boateng'in avukatı, açıklamasında müvekkiline yöneltilen suçlamaları, aslında karşılıklı fiziksel saldırı anlamına gelen “bir eş dövücüsü hakkında uydurulmuş bir hikaye” olarak tanımladı. Boateng'in sadece eski kız arkadaşını ittiğini ve bunun üzerine dudağını yaraladığını açıkladı.

Boateng de mahkemede konuştu ve bunun bir hata olduğunu söyledi. Ancak yorgunluğunu ve her şeyi geride bırakma isteğini vurguladı: “Devam edebilirdim – ama aynı zamanda yorgunum ve bunu yapmak istemiyorum.” Çocuklarından özür diledi ve destekleri için onlara teşekkür etti.

Yakın zamanda İtalya'daki US Salernitana'dan Avusturya'daki Linzer ASK'ya transfer olan eski Bayern Münih oyuncusuna yönelik iddialar ciddi. Boateng'in eski kız arkadaşı, tatilinde kendisine saldırdığını, hatta ona bir fener ve soğutucu çanta fırlattığını, ona vurduğunu ve tükürdüğünü iddia ediyor. Kırık fenerin parçalarından yaralandığını iddia ediyor.

Savcı, eski kız arkadaşının ifadelerinin güvenilirliğine ikna olmuş ve Boateng'in ifadelerini “savunma iddiaları” olarak tanımlamıştır. Ancak Boateng, eski partnerinin suçlamalarını her zaman reddetmiş ve yalnızca bir saldırıya karşı kendini savunduğunu vurgulamıştır.

Çiftin ortak bir tanıdığı, ilişkilerini aşırı zor ve duygusal olarak yoğun olarak tanımladı. Bu davadaki kararın önümüzdeki Cuma günü açıklanması bekleniyor.