DunyaVatandasi
New member
Aslında, suçlular doğru yolda ilerlemek için hapishanede geçirdikleri zamanı kullanmalıdır. Ama birçoğu kaldığı yerden devam ediyor. Uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ile.
Geçen Perşembe, 4 Mayıs, zamanı gelmişti. Hamburg’daki Eyalet Kriminal Polis Bürosundan adamlar, Almanya’nın her yerinde iyi bilinen Fuhlsbüttel semtindeki “Santa Fu” hapishanesine baskın düzenledi. t-online baskını bildirdi.
Baskını, başlangıçta hapishaneye birkaç ay boyunca kaçak uyuşturucu sokan, ancak daha sonra meslektaşlarını ispiyonlayan Jason Büchel tetikledi. 1,5 kilo kokainin maksimum güvenlikli bir hapishaneye nasıl sokulacağı hakkında t-online’a konuştu.
Polis, JVA Fuhlsbüttel’in hücrelerinde zanlılara ait 200 gram esrar, bir tabanca şarjörü, çok sayıda gerçek mermi ve çeşitli iletişim araçları ele geçirdi. Müfettişler ayrıca kapalı bir kenevir tarlasını işletmek için ekipman buldular.
En azından Büchel ilaçları teslim etmişti. Kendisi birden fazla dolandırıcılıktan hapisteydi ve “Hamburg’un en büyük sahtekarı” olarak biliniyordu. Ama o zaman onun gibi biri yasaklı maddeleri nasıl kaçırabilir?
“Eşcinsel olarak biliniyordum”
Birçok çıkışı olduğunu, bu nedenle zaman zaman hapishaneden çıkabildiğini söylüyor. Bu, bazı mahkumlara yöneliktir, sonuçta hapishane rehabilitasyon için kullanılır ve mahkumları cezalarını çektikten sonraki zamana hazırlamayı amaçlar. Ancak görünüşe göre Jason Büchel zamanı suçtan kaçmak için kullanmadı. “Eşcinsel olduğum biliniyordu. Kendime bir şeyler tanıtmakta sorun yaşamıyorum” diyor.
3,5 ton kokain ticareti yapmaktan birkaç yıl hapis cezasını çekmekte olan Mehmet S. gibi tanınmış uyuşturucu satıcıları da dahil olmak üzere, suçlu mahkûmlar ondan defalarca uyuşturucuları cezaevine getirmesini istedi. Bir noktada baskı o kadar arttı ki başka bir şey yapamadı.
Baskından bir hafta önce t-online ile tanışır.
Müvekkil onu zorlamadı veya tehdit etmedi, ancak reddederse onu hiçe sayarak cezalandırdı. Bir noktada artık dayanamadı, baskından birkaç gün önce t-online’a söyledi.
Toplantı kuzey Almanya’da gizli bir yerde gerçekleşti. Mehmet S. ile olan sohbet geçmişlerinin ekran görüntülerini de gösterdi. Tutuklu uyuşturucu baronunun yasadışı bir şekilde cep telefonu vardı ve cezaevi dışında randevular alıyordu. Jason Büchel’in daha sonra S.’nin iş ortaklarıyla buluşup uyuşturucuyu hapse götürmesi gerekiyordu. İşte böyle oldu.
“Önce 6 gram çimen, sonra iki kez 100 gram” diye hatırlıyor. “Sonra tekrar tekrar yaptım.” Bazen çok uğrak olan yerlerde uyuşturucu kuryeleriyle buluştu. t-online, Hamburg’un Langenhorn bölgesinde bir anlaşmayı belgeleyen bir sohbete sahip.
“Öğleden sonra 2:30’da Burger King Langenhorn yapabilir misin?” satıcı yazar.
“Sipariş terminalinin yanında. Beni görmedin mi?”
“Sipariş verdiğinde yanında durdum”
Ya da başka bir sohbette: “Ağabey ama yalnız kalman gerekiyor. Tiyatro havasında değilim. Geçen sefer benim için yeterliydi, yeterince yakındı.”
Büchel çok cesurdu
Büchel ne kadar cesurmuş, t-online’a bir röportajda anlatıyor. Büchel, “Polis oradayken bazen uyuşturucu satıyordum” diyor. Kendi ifadelerine göre polis, bazı tahliyelerde kendisine eşlik etmiştir. Bu yüzden yaratıcı olması gerekiyordu. Örneğin Büchel, bayilerle umumi tuvaletlerde buluşma ayarladı. Devir teslim orada gerçekleşti ve Büchel, paketlenmiş ilaçları rektal yoldan yerleştirdi.
Polis sürekli kapının önünde durdu ve görünüşe göre hiçbir şey fark etmedi. İddiaya göre ödemesini hemen ardından banka hesabından tahsil etti. Yetkililerin gözetiminde.
Cezaevinde yapılan güvenlik kontrollerinde Büchel’in hücre boşluklarından uyuşturucu madde soktuğu uzun süre fark edilmedi. Ticaret yaparak iyi bir hayatın tadını çıkarabiliyor, çok parası var ve Mehmet S. gibi suç arkadaşları tarafından büyük itibar görüyor.
Aptalca bir hata tarafından yakalandı
Büchel kazara daha fazla havaya uçtu. Büchel’e göre polisin onun işi hakkında hiçbir fikri yoktu. Ancak JVA’daki bir denetim birimi tarafından hedef alındı. Görünüşe göre memurlar, uyuşturucu ticaretinden haberdar olduklarını söyleyerek ona baskı yapmışlar.