DunyaVatandasi
New member

Muhtemelen bir amca ve iki yeğeni Brezilya’daki tatillerini böyle hayal etmemişlerdi: Kamp yaparken bir jaguar onları ziyaret etti ve bunun acı sonuçları oldu.
Brezilya’da bir jaguar kamp gezisi sırasında bir aileye saldırarak bir adamı ağır yaraladı. İngiliz “Daily Mail” gazetesinin yerel medyaya dayanarak bildirdiği gibi, tatilci geçen hafta Brezilya’nın merkezindeki Jureana Nehri’nde yürüyüşe çıktı. Kamp alanına döndüğünde büyük kedinin iki yeğenine saldırdığına tanık oldu.
Jaguarlar bölgede nadir değildir. Çoğu artık Orta ve Güney Amerika’nın yağmur ormanlarında yaşıyor. Amca, 15 ve 18 yaşlarındaki yeğenlerini büyük canavardan korumak için hızlı davrandı. Rapora göre dikkatleri üzerine çekmek için kollarını çılgınca sallıyordu.
Jaguar
WWF’ye göre kaplan ve aslandan sonra dünyanın üçüncü büyük kedisidir. Geçtiğimiz 50 yılda jaguarlar orijinal yaşam alanlarının yarısından fazlasını kaybetti ve birçok popülasyonun kritik düzeyde tehlike altında olduğu değerlendiriliyor. Bozulmamış tek büyük yaşam alanı Brezilya’daki Amazon yağmur ormanlarındadır.
“Ve sonra beni çoktan yakalamıştı”
Taktik işe yaradı: Jaguar adamın üzerine atladı ve onu yere yıktı. Rapora göre amca, “Adamlara jaguarın beni yakalayacağını bağırdım ama o zaten beni yakaladı” dedi.
Kendini yalnızca elleri ve ayaklarıyla savundu; büyük kedi kafasını ısırdı ve pençelerini vücuduna gömdü. Adam, “Aptalca kaçmaya çalıştım ve sonra bana tekrar saldırdı” diye devam etti. Daily Mail’e göre mucizevi bir şekilde yine de hayvandan kaçmayı başardı. “Kimse buna inanmıyor ama bu doğru.”
Hayatta kalma mücadelesi veren adam başından ciddi şekilde yaralandı. Hastaneye ulaşması birkaç saat sürdükten sonra yaklaşık 150 dikiş atılması gerekti. Raporda yeğenlerin yaralanıp yaralanmadığı belirtilmedi.