İnternetin yeni akımı: “Sizce ben yapmış mıyımdır” nedir? Instagram, Twitter, TikTok, Facebok… ömrümüzün etle tırnak misali asla vazgeçemediğimiz bir modülü haline gelen toplumsal medyaya her gün giriyoruz. Hatta o kadar basitlaştı ki, tahminen de su içmekten yahut yemek yemekten daha değerli bir hal almış durumda. Çünkü sabah uyanır uyanmaz elimize aldığımız telefonda yaptığımız birinci iş, o uygulamaya dokunmak oluyor.
Jargona “akım” olarak geçen, aşikâr bir alışkanlığın kullanıcılar tarafınca yine edilerek daima onunla ilgili paylaşımlar yapılması toplumsal medyayla özdeşleşmiş bir durum. Neredeyse her gün yeni bir tanesi türüyor, kimi vakit suratlarına yetişmek güç bile olabiliyor. Şimdilerde tanınan olan son derece enteresan bir akım: “Sizce ben yapmış mıyımdır” hakkında kısa bilgiler hazırladık.
birinci vakit içinderda TikTok’ta ortaya çıktı
“Sizce ben yapmış mıyımdır” akımında beşerler, hayatlarının aşikâr vakit içinderında yaptıkları mantıksız ve beğenmedikleri hareketleri yazıyorlar. Fakat bunu direkt olarak değil de güya birisine soru soruyormuş üzere lafı dolambaçlı hale getirerek yapıyorlar. Örneğin geçmişteki sınavlarınızdan birinde bir soruya yanlış karşılık verdiğinizi düşünün, bunu “Sizce ben x imtihanında y sorusuna yanlış yanıt vermiş miyimdir?” formunda yazıyorsunuz.
birinci vakit içinderda TikTok’ta ortaya çıkan bu akımda beşerler hislerini görüntülerle tabir ediyorlardı. Lakin daha sonradan Twitter’a sıçradı, onu takiben de Instagram’ı örümcek ağı misali esir aldı. Şu anda her üç kullanıcıdan ikisi birbirine misal paylaşımlar yapıyor. Natürel bunlardan rahatsız olanların sayısı da azımsanamayacak kadar fazla, bizler ise birkaç gönderiyi bir ortaya getirdik.
Sizce ben yapmış mıyımdır akımıyla ilgili yapılan eğlenceli paylaşımlar
Jargona “akım” olarak geçen, aşikâr bir alışkanlığın kullanıcılar tarafınca yine edilerek daima onunla ilgili paylaşımlar yapılması toplumsal medyayla özdeşleşmiş bir durum. Neredeyse her gün yeni bir tanesi türüyor, kimi vakit suratlarına yetişmek güç bile olabiliyor. Şimdilerde tanınan olan son derece enteresan bir akım: “Sizce ben yapmış mıyımdır” hakkında kısa bilgiler hazırladık.
birinci vakit içinderda TikTok’ta ortaya çıktı
“Sizce ben yapmış mıyımdır” akımında beşerler, hayatlarının aşikâr vakit içinderında yaptıkları mantıksız ve beğenmedikleri hareketleri yazıyorlar. Fakat bunu direkt olarak değil de güya birisine soru soruyormuş üzere lafı dolambaçlı hale getirerek yapıyorlar. Örneğin geçmişteki sınavlarınızdan birinde bir soruya yanlış karşılık verdiğinizi düşünün, bunu “Sizce ben x imtihanında y sorusuna yanlış yanıt vermiş miyimdir?” formunda yazıyorsunuz.
birinci vakit içinderda TikTok’ta ortaya çıkan bu akımda beşerler hislerini görüntülerle tabir ediyorlardı. Lakin daha sonradan Twitter’a sıçradı, onu takiben de Instagram’ı örümcek ağı misali esir aldı. Şu anda her üç kullanıcıdan ikisi birbirine misal paylaşımlar yapıyor. Natürel bunlardan rahatsız olanların sayısı da azımsanamayacak kadar fazla, bizler ise birkaç gönderiyi bir ortaya getirdik.
Sizce ben yapmış mıyımdır akımıyla ilgili yapılan eğlenceli paylaşımlar
sizce ben yetiştirmem gereken 1 haftalık program varken akşama kadar yatıp akşam da saç yüz tırnak bakımı yapmış mıyımdır
— tuğçe (@tugc3ee) July 4, 2021
Sizce ben çantamı makyaj malzemelerimle doldurup cüzdanıma yer kalmayınca kılıfımı cüzdan yapmış mıyımdır
— İrem (@_blossooomm) July 10, 2021
Sizce ben 80 tl'lik bi şeye kargo ödememek için 200 tl lik daha alışveriş yapmış mıyımdır
— ??????⑥① (@Zeeyy61) July 6, 2021
sizce ben herkesin giyimine laf ettikten sonra selahattin aksam lokale geliyon mu askisi kombini yapmıs mıyımdır
— ateşoğlu ོ (@cemreatesoglu) July 8, 2021
Sizce ben patronun yeni sıva yaptığı yere basıp üstünede belki ben basmamışımdır deniyim mi diyip şaka yapmış mıyımdır
— nay (@aysasso) July 9, 2021
sizce ben 2 haftalık tatilim için 25 kitap okuma ve 3 dil öğrenme challenge yapmış mıyımdır
— aylin (@benimuzayim) July 10, 2021
Sizce ben hem Gfriend'in hem de Twice'ın olduğu programda herkesin önünde çirkin surat dansı yapmış mıyımdır… https://t.co/Ek8OdA0qtD
—Rukiş(@rukisrighthere) July 4, 2021
Sizce ben diyetteyken yaş pasta yiyip üstüne iki saat spor yapmış mıyımdır
— yağmur(@lupercaliia) July 6, 2021
Sizce ben dün gece midemden dolayı hastaneye götürülüp artık düzgün besleneceğim deyip sabahına kahvaltımı cipsle yapmış mıyımdır?
— yetersizbakiye (@BIMseverr) July 8, 2021
Sizce ben eve simeklik takmaya gelen usdanın, o etrafta yukken aled çandasını karışdırıp döndüğünde ona güsel bir sürprüz yapmış mıyımdır pic.twitter.com/9fKR6flpWl
— Sütlaç & Reçel (@sutlacverecel) July 5, 2021
Sizce ben yeni mezun olmama rağmen, en az 3 yıl deneyim şartı bulunan şirketlere iş başvurusu yapmış mıyımdır?
— sümeyye (@sumeyyeaslan03) July 5, 2021
Sizce ben istanbulda degilken sokakta baktigim kediyi ozleyip minik figurunu yapmis miyimdir sgsmzham pic.twitter.com/ENyld7ZjL1
— naz♡ but sarı yibo diye ağlıyor (@yibotonin_) July 7, 2021
sizce ben duygusal bosluga dusup inanilmaz pisman olcagim bi sey yapmis miyimdir pic.twitter.com/QpxTXfHn6N
— doğay(@holydoi) July 3, 2021