İnşaatta dönemsel daralma: İzmir Demir Çelik, vardiya azaltıı

uçanteneke

New member
İnşaat demiri pazarında yaşanan dönemsel daralmanın akabinde eser talebinde yaşanan azalma niçiniyle vardiya azaltma sonucu alan İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. bunu Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

İzmir Demir Çelik’ten yapılan açıklama şöyleki:

Uzun çelik eserleri (nervürlü inşaat demiri) pazarında yaşanan dönemsel daralma sonucunda ilgili eser talebinde azalma yaşanmaktadır. Artan üretim maliyetleri ve ekonomik şartlar gereği, proaktif idare anlayışı çerçevesinde kaynakların daha faal, verimli kullanılması ve muhtemel maliyet ziyanlarını önlemek maksadıyla;

Şirketimiz üretiminin Çelikhane kısmında üretime süreksiz olarak bir vardiya orta verilerek üretimimizi iki vardiyaya, Çubuk Haddehanesi kısmında ise üretime süreksiz olarak iki vardiya orta verilerek üretimimizi bir vardiyaya düşürmüş bulunmaktayız. Profil Haddehane tesisimizde üretim olağan sisteminde devam edecektir.

Alınan bu aksiyonlar süreksiz olup, operasyonlarının devamlılığını teminen uzun çelik eserleri (nervürlü inşaat demiri) pazarında yaşanacak gelişmeler, üretim maliyetleri, talep ve siparişler göz önünde bulundurularak dinamik olan bu sürecin içerisinde kelam konusu vardiyalar artırılabilecektir.