İktidardan yeni seçim atılımı: 20 eserde fiyatı sabitleme

uçanteneke

New member
CNN Türk’ten Arda Erdoğan’ın haberine bakılırsa enflasyonla gayret kapsamında AKP kurmayları kimi teklifler üzerinde çalışıyorlar. Öne çıkan fikir ise temel tüketim hususlarının fiyatlarının yıl sonuna kadar sabitleyecek bir sistem olması. Enflasyon sepetinde bulunan ve dar gelirli vatandaşların çoğunlukla tükettiği 20 kalem eser seçilecek ve fiyatları sabitlenecek.
Bu eserler içinde yağ, un, şeker, bakliyat, çocuk bezi, paklık eseri üzere gereçler bulunuyor. Belirlenen mamüllerin fiyatları yıl sonuna kadar sabit kalacak. Üreticilerin ziyan etmemesi için de devlet sübvansiyon uygulamaya başlayacak. Örnek olarak 16 liraya satılması gereken bir eserin rafta 10 liraya satılması sağlanacak. Ortadaki 6 liralık fark da üreticiye devlet tarafınca ödenecek. Bu sayede enflasyonla gayrete karşı da kıymetli bir adım atılmış olacak.

Zincir marketlerle görüşülecek

Fiyat sabitlemesine ait fikir olgunlaştıktan daha sonra zincir marketlerle de görüşmeler yapılıp sistemin uygulanması açısından kararlar alınacak.

bu biçimdece vatandaşların olağanüstü talepleri de engellenecek

AKP kurmayları özgür piyasayı bozabilecek bir öngörü olduğunun farkında olsalar da enflasyonla çaba kapsamında değerli bir adım olduğu gerçeğini de hatırlattılar. Fiyat sabitlemesiyle bir arada vatandaşların birtakım eserlere karşı olağanüstü taleplerinin de engelleneceği öngörülüyor.