İklim protestosu: Avusturya “İklim Shakira” yı sınır dışı etmek istiyor.

DunyaVatandasi

New member

Yapışkan kampanyalarla Avusturya’da heyecan yarattı. Şimdi “İklim Shakira” olarak bilinen aktivist Almanya’ya sınır dışı edilecek.

Avusturya’da Anja Windl, “Son Nesil” iklim hareketinin en önde gelen isimlerinden biridir. Şimdi “İklim Shakira” olarak bilinen aktivist görünüşe göre Almanya’ya sınır dışı edilecek. Avusturya haber medyası “Heute”nin bildirdiği gibi, göçmenlik polisi şu anda Aşağı Bavyera’da doğan 25 yaşındaki kişiye yönelik çok yıllı oturma yasağını inceliyor.

İncelemenin nedenlerinden biri, Windl’in de dahil olduğu Avusturya’nın Klagenfurt kentinde yakın zamanda düzenlenen yapışkan protestoydu. Öte yandan, iklim protestoları nedeniyle başka idari suçlar da var, “Heute” yazıyor.

“İğrenç buluyorum”

Aktivist, medyaya “Avusturya’da protesto hakkımın reddedilmesini çirkin buluyorum” dedi. Yıllardır taşrada yaşıyor ve “eğitim dahil yaşam merkezi” orada. “Ancak bunun yasal olarak ne ölçüde uygulanabileceği görülmeye devam ediyor.”

“Heute”ye göre Windl, Avusturya’da psikoloji okuyor. Görünüşe göre “İklim Shakira” lakabını, aynı zamanda Kolombiyalı şarkıcı Shakira’nın ticari markalarından biri olan uzun, kıvırcık sarı saçlarıyla birleştiğinde iklim korumaya olan bağlılığından aldı.