Homofobik hakaretler yapan Morgan, X Factor’dan kasasının yarısını hayır kurumuna bağışlamasını istiyor

JacksonduS

New member
Morgan, homofobik hakaretlerin ardından saklanmaya çalışır ve X Factor’dan parasının yarısını hayır kurumuna bağışlamasını ister.

İle ilgili Ilaria Minucci Yayınlanan 1 Eylül 2023

Tarafından yapılan “sahte pas” morgan Selinunte’de onuruna verdiği konser konferansında dile getirdiği homofobik hakaretlerle Franco Battiato çözülmeye çalışan bir yaygara yarattı: bu nedenle şarkıcı konuya geri döndü ve kaşesinin yarısının alındığını duyurdu. x faktörü hayır kurumuna bağışlanacak.

Homofobik hakaretler yapan Morgan, X Factor’dan kasasının yarısını hayır kurumuna bağışlamasını istiyor

Morgan, Selinunte’deki konserinde yaşananların ardından hedefte kaldı. Sanatçı, kendisini bunaltan tartışmalardan birkaç gün sonra saklanmaya çalıştı. Bugün Instagram hesabında “Bir hata yaptım. Gençlerin tesislerine yönelik X Factor önbelleğimin yarısı oryantasyon nedeniyle reddedildi” diye yazdı.

Eleştirileri yatıştırmayan şarkıcının yayınladığı özürlerin ardından 1 Eylül Cuma günü Morgan yeni teklifini açıklamaya karar verdi. “Bu günlerde yaşananları yeniden kurgulamak istedim ama kesinlikle saklamak, haklı çıkarmak istemiyorum ve söylediklerimin ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Özürlerimin samimi, yürekten, açık ve herkese ulaşmasını istiyorum çünkü birçok insanı kırdığımı biliyorum ve aynı zamanda iş arkadaşlarıma da iletiyorum. x faktörü ve orada çalışan tüm ekibe”. Yargıcın paylaştığı mesaj böyle başlıyor x faktörü.

Teklif

“Söylediğim cümle insan kimliğime en uzak şeydir, tekrarlamak istiyorum. Herkes benim homofobik olmadığımı biliyor ama bu yeterli değil, mazeret değil, haklı da değil. Aslında ırkçı, homofobik veya cinsiyetçi deyimlerin hafife alındığını, gerçek inanç ve niyetlerin çok ötesinde kullanıldığını söylemek yeterli değil” diye devam etti Morgan. “Birçok kişinin dilinde ve ne yazık ki benimkinde de hem şaşkınlık hem de hoşnutsuzlukla varlığını sürdüren bu kültürü ve sözlüğü değiştirmemiz gerekiyor. Olanlarla ilgili kamuoyunun damgalanmasına memnuniyetle katlanıyorum ve eğer bu, en azından kısmen bir şeyleri değiştirmeye yardımcı olacaksa, boyun eğdirmeyi kabul ediyorum. Özür dilediğim ama kusura bakmayın silmek istemediğim bir hata yaptım; tam tersine, onu yok etmeyen, olumlu ve faydalı bir şeye dönüştüren somut bir jest yapmak istiyorum”.

Sanatçı son olarak şu sonuca vardı: “Sky ve Fremantle’dan X Factor kaşemin yarısını, cinsel yönelimleri, cinsiyet kimlikleri veya geçiş sürecine başladıkları için aileleri tarafından reddedilen çocuklara yönelik bir sığınma evine bağışlamalarını istedim. Karşılamanın önemi ve bu kavramın benim gibi hata yapanlar için de geçerli olmasını isterim”.

Bu gönderiyi Instagram’da görüntüle

Morgan (@morganofficial) tarafından paylaşılan bir gönderi