uçanteneke
New member
Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada döviz ofisleri bildirisindeki ‘işlem limitlerini belirlemeye’ sözünün yalnızca kimlik ibrazını yönelik olduğunu, piyasaya müdahale gayesi taşımadığını belirtti. Yapılan düzenlemeyi halktv.com.tr’ye pahalandıran Ankara Üniversitesi öğretim vazifelisi Prof. Dr. Yalçın Karatepe, “bu biçimde bir şey yapılırsa döviz direk karaborsaya düşer. Tahtakale birinci piyasa haline gelir. Bu düzenlemenin vakit içindeması fazlaca berbat oldu. bu biçimde bir düzenlemenin hayata geçirileceğini düşünmüyorum. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bu biçimde bir yetki verilmesi başlarında bu biçimde bir mümkünlük olduğunu gösteriyor. Bu hükümetin ne yaptığı konusunda hiçbirimizin bir fikri yok. Tahminen gelecek olan yansılar ile bu düzenlemeyi uygulanmadan kaldırırlar. Daha evvel çeklerin ödenmesine dair bir kanun çıkarmışlardı. 2 saat daha sonra da uygulamıyoruz dediler. Artık bu Hazine’ye verilen sınırlama yetkisi hiç kullanılmadan kaldırılabilinir” dedi.
Hür piyasaya müdahale katiyen kelam konusu değil
Bakanlık açıklamasında düzenlemeyle döviz ofislerinde alım satım süreçlerinde kimlik ibrazı limitinin 100 doların üstü ve karşılığı Türk Lirası olarak bir daha belirlendiğini hatırlattı. Açıklamada kelam konusu değişiklikte ‘işlem limitlerini belirlemeye’ tabirinin ise kimlik ibrazına yönelik olduğu ve bu tabirin 100 dolar limitini artırma yahut azaltmaya yönelik bir yetkilendirmeyi söz ettiği vurgulandı.
Bakanlık ilgili açıklamasında döviz alım satımının piyasada alıcılar ve satıcılar içinde serbestçe gerçekleştiği ve düzenlemenin özgür piyasaya müdahalesinin katiyetle kelam konusu olmadığı söz edildi.
Hür piyasaya müdahale katiyen kelam konusu değil
Bakanlık açıklamasında düzenlemeyle döviz ofislerinde alım satım süreçlerinde kimlik ibrazı limitinin 100 doların üstü ve karşılığı Türk Lirası olarak bir daha belirlendiğini hatırlattı. Açıklamada kelam konusu değişiklikte ‘işlem limitlerini belirlemeye’ tabirinin ise kimlik ibrazına yönelik olduğu ve bu tabirin 100 dolar limitini artırma yahut azaltmaya yönelik bir yetkilendirmeyi söz ettiği vurgulandı.
Bakanlık ilgili açıklamasında döviz alım satımının piyasada alıcılar ve satıcılar içinde serbestçe gerçekleştiği ve düzenlemenin özgür piyasaya müdahalesinin katiyetle kelam konusu olmadığı söz edildi.