Güneşlenen köpekbalığı sahile vurdu – traktörün leşini kaldırması gerekiyor

DunyaVatandasi

New member

Güneşlenen köpekbalıklarının ölmek için sahile gelmesi nadirdir. Şimdi İskoçya'daki sakinler bir leş buldular.

İskoçya'daki bir plaja dev bir köpek balığı vurdu. Yedi metre uzunluğundaki hayvan geçen hafta sonu Ayrshire kıyısındaki Maidens köyü yakınlarında görüldü. İngiliz “Telegraph” gazetesindeki bir habere göre, yetkililer başlangıçta bir kurtarmanın mümkün olabileceğini umuyordu. Köpek balığı görünüşe göre bir ipe dolanmıştı. Ancak daha sonra ölü bulundu.

Yerel bir sakin olan Yolanda McCall gazeteye şunları söyledi: “Maidens yakınlarında yaşıyorum ve bir arkadaşım bana bir köpekbalığının sahile vurduğunu söyledi.” Köpekbalığı suda sallanıyordu ve köpekbalığının ölü mü diri mi olduğunu anlayamadı. “Hala hayattaysa ve suda yüzüyorsa ona yardım etmek istedim, bu yüzden bir dalış elbisesi giydim ve bakmak için suya girdim.” Ancak hayvan çoktan ölmüştü. “Belki de kendini kurtarmaya çalışırken yorulmuştur,” diye şüpheleniyor. Yetkililer leşi çıkarmak için bir traktörle gelmek zorunda kaldılar.

Güneşlenen köpekbalıkları, yaz aylarında Ayrshire kıyılarında sıklıkla görülen nesli tükenmekte olan bir türdür. Balina köpekbalığından sonra okyanustaki en büyük ikinci köpekbalığı veya balıktır. Uzmanlara göre köpekbalıkları öldüğünde, vücutları genellikle batar, bu nedenle kıyıya vurmuş bir leş bulmak nadirdir.