DunyaVatandasi
New member
Louisiana Valisi Jeff Landry, Intelligence X'te yaşananları “korkunç bir şiddet eylemi” olarak nitelendirdi. Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın olayla ilgili bilgilendirildiğini ve yerel soruşturmacılarla temas halinde olduğunu söyledi.
WWLTV'den alınan görüntülerin gösterdiği gibi, çok sayıda kurtarma görevlisi bölgede bulunuyordu. İstasyondan bir muhabir, polisin Bourbon Caddesi'ndeki çok sayıda restoran ve barı boşalttığını ve bölgenin ana caddesinin geniş bir alanını kordon altına aldığını bildirdi.
CBS News'e konuşan iki görgü tanığı, Fransız Mahallesi'nde şehrin havai fişek gösterisini izleyip yılbaşı atmosferinin tadını çıkarırken sokakta yüksek bir ses duyduklarını söyledi. Daha sonra beyaz bir aracın bariyerden hızla geçtiğini gördüler. Daha sonra silah sesleri duyuldu ve yaralılara yardım etmeye çalıştılar.
Olaydan kısa bir süre sonra başka bir tanık CNN'e “Bir arabanın kaldırımda herkesin üzerine çarptığını gördüm” dedi. Ayrıca atışlardan da bahsetti. Başka bir tanık CNN'e olayın Bourbon Caddesi'ndeki bir gece kulübünden ayrılırken meydana geldiğini söyledi. Sahadaki durumu “Herkes çığlık atmaya başladı” diye anlattı. Daha sonra kulüp kapatıldı ve kimsenin dışarı çıkmasına izin verilmedi. “Sonunda bizi bıraktıklarında polis nereye gideceğimizi yönlendirdi ve bölgeyi hızla terk etmemizi istedi.” Davies henüz örtbas edilemeyen “birkaç ceset” gördü. Ayrıca çok sayıda kişiye ilk yardım yapıldı.
Şeffaflık notu: Makalenin önceki bir versiyonunda, FBI'ın cinayet aracının arkasındaki bayrağın sözde İslam Devleti'nin bayrağı olduğunu doğruladığı belirtiliyordu. Ancak yetkililer yalnızca failin aracında IŞİD bayrağı bulunduğunu doğruladı. Bunun aracın arkasındaki siyah bayrak olup olmadığı belli değil.