DunyaVatandasi
New member
Dubai’de bir konut binasında büyük bir yangın çıktı. 16 kişi öldü – aralarında biri hala diğer insanları kurtarmaya çalışıyordu.
Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) çıkan bir yangında 16 kişi öldü, dokuz kişi de yaralandı. Sorumlu sivil savunmanın bugün açıkladığı üzere, Dubai’nin eski kentindeki bir konut binasının dördüncü katında yangın çıktı. Yangının kesin nedeni başlangıçta belirsizdi.
İlk incelemelere göre, bina sahibinin güvenlik düzenlemelerine uymadığı söyleniyor. Sivil savunma, hangi hükümleri ihlal ettiğini söylemedi. Yangın dün çıktı. Acil servisler birkaç saat sonra onu kontrol altına aldı.
“Keşke yardım etmesini engelleseydim”
Yerel basında çıkan haberlere göre, ölenler arasında çok sayıda Hindistan ve Pakistan vatandaşı da bulunuyor. Hindistan’dan 48 yaşındaki bir adam hala insanları binadan kurtarmaya çalışırken kendisi öldü.
Ağabeyi, Emirati gazetesi The National’a “O sadece benim küçük erkek kardeşim değildi, kalbimin bir parçası” dedi. “Ağlıyorum ve ağlıyorum ve keşke onun insanlara yardım etmesini engelleyebilseydim.” 48 yaşındaki adam, “yangın” sesini duyunca yaşadığı komşu binadan koşarak çıktı.
BAE’de yerel halktan önemli ölçüde daha fazla yabancı göçmen işçi yaşıyor. Ticaret ve turizm metropolü Dubai, ülkedeki yedi emirlikten biridir. Yangının çıktığı yoğun yerleşim bölgesinde çok sayıda market ve restoran bulunuyor.