Eugen Block torunları için savaşıyor

DunyaVatandasi

New member

Bloktaki çocukların velayetiyle ilgili anlaşmazlık mahkemede devam etti. Ancak halen karar bekleniyor.

Block House et lokantası zinciri hanedanından çocuklarla ilgili şiddetli tartışma devam etti. Çarşamba günü mirasçı Christina Block ve eski kocası, Hamburg Yüksek Bölge Mahkemesi önünde buluştu. Bu “Bild” gazetesi tarafından bildirildi. Hukuki anlaşmazlığın merkezinde babalarıyla birlikte Danimarka'nın bilinmeyen bir yerinde yaşayan çocukları var.

Et lokantası zincirinin kurucusu Eugen Block, torunlarını tekrar görmek istediği için davayı başlattı. Böylelikle aile mahkemesinin Şubat ayında verdiği bir kararı protesto ediyor. Çarşamba günkü sözlü duruşmada tüm taraflara pozisyonlarını sunma fırsatı verildi.

Eugen Block'un avukatı Mark Seghezzi şunları söyledi: “Eugen Block, kendisi hayattayken torunlarını tekrar görmek için mahkemeye en içten isteğini sundu. Şimdi bu isteğin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine karar vermek Hansa Yüksek Bölge Mahkemesi yargıçlarına kalmış. Raporda, yakında 84 yaşında olacak bir beyefendiye bağış yapılacağı belirtiliyor.

Almanya ile Danimarka arasında yargı yetkisine ilişkin anlaşmazlık

Davanın temel noktası yargı yetkisi sorunudur: Çocuklarla ilgili anlaşmazlık hukuken Almanya'ya mı yoksa Danimarka'ya mı aittir? Mahkeme sözcüsü Kai Wantzen'e göre bu konuda henüz bir karar verilmedi ve yalnızca önümüzdeki birkaç gün içinde verilmesi bekleniyor.

Velayet anlaşmazlığı yılın başında büyük manşetlere taşındı: Yılbaşı gecesi Danimarka'da birkaç adamın ailenin çocuklarını kaçırıp Almanya'ya getirdiği söyleniyor. 2 Ocak'ta Christina Block çocukların yanında olduğunu itiraf etti. Sadece birkaç gün sonra bir Alman mahkemesi çocukların Danimarka'ya iade edilmesi gerektiğine karar verdi.

Bu olayların ışığında, Hamburg savcılığı şu anda Eugen Block ve kızı Christina'yı olası çocuk kaçırma iddiasıyla soruşturuyor. Her ikisi de bu iddiaları reddediyor. “Benim bununla hiçbir ilgim yok ve bu konuda hiçbir şey söyleyemem.”

Eugen Block haksızlığa uğradığını düşünüyor

Eugen Block geçtiğimiz günlerde Alman yetkililere yönelik eleştirilerini dile getirdi. Ailesindeki velayet anlaşmazlığı nedeniyle devletin kendisine adaletsiz davrandığını düşünüyor. Özellikle torunlarının şu anda Danimarka'da olmasını eleştiriyor.

83 yaşındaki bu duyuruyu Hamburg şehir merkezinde yeni bir restoranın açılışında yaptı. “Ben, Eugen Block, hayatım boyunca Almanya'ma hizmet ettim, gerçekten hizmet ettim. Devlet benim için ne yapıyor?” halka açık bir şekilde sordu.

Block: “Bunu hak edecek ne yaptığımı bilmiyorum”

Bloklara ait Hamburg'un Dammtor tren istasyonundaki Grand Elysée Oteli, geçtiğimiz günlerde üçüncü kez arandı. Savcılık bu kişileri reşit olmayanların kaçırılmasına karışmakla suçluyor. Bunun hakkında daha fazlasını burada okuyun.

“Bunu hak edecek ne yaptım bilmiyorum, bu kadar insan varken otel altüst oldu. İki, üç kez. Bunu düşünmek lazım. Benim bu konuyla hiçbir ilgim yok ve söyleyemem. Block “Hamburger Abendblatt”a “bununla ilgili herhangi bir şey” dedi.