Erdoğan ‘hızla etiketleri değiştirecekler’ dedi BİM karşılık verdi: Alış fiyatı düşerse biz de düşürürüz

uçanteneke

New member
Herkes döviz kuru niçiniyle yapılan artırımların geri çekilmesini beklerken BİM İcra Heyeti Üyesi Galip Aykaç husus hakkında bir kıymetlendirme yaptı.

BİM’den açıklama

Kurdaki düşüşün memnuniyet verici olduğunu belirten Aykaç, “Bizim raf tutarlarımızı belirleyen durum alış tutarlarımızdır. Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz. meblağların aşağıya istikamet değiştirmesi vakit alacak üzere duruyor” dedi.

Hürriyet’e konuşan Aykaç, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“pek fazlaca eser kümesinde arzda düşünce var. Buna kağıt, plastik, cam, metal ambalaj sorunu da eklenmiş durumda. Son birkaç haftadır tüketici talep artış davranışı da tedarik zincirini sekteye uğrattı. Üretim bugünlerde epey daha değerli hale geldi. Vatandaşın muhtaçlığını kesintiye uğratmamak için biz perakendeciler epeyce çaba ediyoruz ilgili herkesten takviye bekliyoruz”

Erdoğan’dan ‘etiket’ uyarısı: meblağları birebir süratle indirin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü ekonomist ve akademisyenlerle Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir ortaya geldi. Erdoğan görüşmede “Günde birkaç kere etiket değiştirenler kusura bakmasınlar. Bu milleti sömürmeye kimsenin hakkı yok. Dolardaki artış sırasında fiyatları hangi süratle yükseltiyorlarsa, birebir biçimde artık de geri indirmelerini bilhassa bekliyoruz. Konut ve ikinci el araba üzere piyasalar da buna dahildir” diye konuştu.
Milleti sömürmeye hakları yok

“Fırsatçılar her devirde olduğu üzere bu vakitte de kendilerini aşikâr etmiştir. Kurdaki ve global emtia fiyatlarındaki yükselişi mazeret ederek, maliyetlerindeki gerçek değişimle orantısız fahiş Fiyat artışları yapanlar oldu. Tüm esnaflara, sanayicilere sesleniyorum. Günde birkaç sefer fiyat, Etiket değiştirenlerin kusura bakmasınlar millet ismine takipçisi olacağımı, olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Bu milleti sömürmeye kimsenin hakkı yok. Bakınız dolardaki artış sırasında meblağları hangi süratle ve hangi oranla yükseltiyorlarsa, birebir biçimde artık de geri indirmelerini bilhassa bekliyoruz. İndirimlere ufak yollu başlayan firmalarımız şüphesiz var. Ancak bunlardan da yükselişteki sürate ulaşmasını istiyoruz. Konut ve ikinci el araba üzere piyasalar da buna dahildir.