Erdoğan: Biz iktisadın kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz

uçanteneke

New member
Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması’nda, konuşmasına, Memur-Sen çatısı altında ülkenin dört bir yanında emek gayreti yürütenlere selam göndererek başladı.

Bu hoş atmosferde kalplerini buluşturan Memur-Sen Genel Lideri Ali Yalçın ve Memur-Sen İdare Şurası’na teşekkür eden Erdoğan, kendileriyle son olarak 2,5 sene evvel Ankara’daki yeni hizmet binasının açılışı ötürüsıyla bir ortaya gelip hasret giderdiklerini hatırlattı.

Erdoğan, bugün, “Büyük Türkiye Buluşması”nda bir defa daha kendileriyle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu lisana getirerek, ahde vefaları ve muhabbetleri için teşekkür etti.

Memur-Sen üyesi gençlerin, “Dik dur eğilme Memur-Sen seninle” sloganları üzerine, “Dimdik ayaktayız.” tabirini kullanan Erdoğan, “Rabbim aramızdaki bu dayanışmayı daim ve kaim eylesin diyorum. Bu vesileyle Memur Sen’in kurucu genel lideri, fikir, dava, aksiyon ve gönül adamı, şair ve mütefekkir merhum Mehmet Akif İnan’ı bir sefer daha rahmetle yad ediyorum. Merhum İnan ‘Kim demiş her şeyin bitişi vefat. Destanlar yayılır mezarımızdan’ derken işte bugünleri anlatıyordu.” tabirlerini kullandı.

“Akif İnan’ın en değerli yapıtı olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, bugün 1 milyon 50 bine ulaşan üye sayısıyla ülkemizin en büyük konfederasyonu olarak büyük ve kuvvetli Türkiye davamıza omuz veriyor.” diyen Erdoğan, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Vefatının üzerinden geçen 20 yıla karşın merhum İnan’ın mütevazi imkanlarla kurduğu kuruluşlar, aziz milletimizle bir arada tüm işçilere, mazlumlara, mağdurlara hizmet etmeyi sürdürüyor. Memur-Sen kamu nazaranvlilerimizin haklarını savunmanın yanında Akif İnan’ın çizdiği çerçevede, ülkemizde ve tüm dünyada hakkın, adaletin, merhametin, özgürlüklerin gür sesi oluyor. İnsanı ve insan onurunu temel alan özgün bir sendikacılık anlayışıyla bu çatı altında yürütülen çalışmalar elbette her türlü takdirin üzerindedir. İdeolojik sendikacılıkla ortasına uzaklık koyan Memur-Sen, ulusal iradenin güçlendirilmesi tarafında atılan her türlü adıma da dayanak vermiştir.”