Erdoğan, 3600 ek gösterge için bir daha tarih verdi

uçanteneke

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Mesleksel Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi’nin Açılış Merasimi’ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, 3600 ek gösterge için tarih verdi.

Erdoğan, şunları söylemiş oldu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge sıkıntısını önümüzdeki yılın sonuna kadar tahlile kavuşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, şöyleki devam etti:

“Bir periyot evlatlarımız içinde öz-üvey ayrımı yapan siyasetlerin izleri büsbütün silinmiştir. Hangi lisede okursa okusun, devletimizin nazarında evlatlarımızın tamamı eşittir, tıpkı hak ve imkanlara sahiptir. Mesleksel eğitim merkezi öğrencilerinin 4 yıl boyunca aldıkları fiyatların patron üstündeki yükünü kaldırıp, bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. Lise ve üniversite mezunu gençlerimize istedikleri bir alandaki mesleksel eğitim merkezi programını tamamlama, iş gücü piyasasına geçme imkanı getiriyoruz. Mesleksel eğitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrenciler, taban fiyatın üçte biri kadar değil yarısı kadar fiyat alacak.”

3600 ek gösterge nedir?

Ek gösterge, memurların aylık fiyat ve emekli maaş ile ikramiyelerinin belirleyici kıymeti. Ek gösterge sayıları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere nazaran değişiyor. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, ek gösterge bedeli daha düşük olan bir meslektaşından daha yüksek maaş ve emeklilik kazanıyor. Ek gösterge bedelindeki artış maaşı artırıyor lakin asıl etkiyi emeklilik maaşı ve ikramiyesine yapıyor.