Endüstride çalışan kişi başına üretim düştü

uçanteneke

New member
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yılın 3’üncü çeyreğine ait verimlilik istatistiklerini bugün deklare etti. Buna nazaran; endüstride çalışan kişi başına üretim endeksi, bundan evvelki yılın birebir periyoduna bakılırsa yüzde 4,5 azaldı. Bakanlığın deklare ettiğı verimlilik istatistikleri şöyleki:

Takvim tesirlerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, bundan evvelki yılın tıpkı periyoduna nazaran yüzde 4,5 azaldı. Mevsim ve takvim tesirlerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, 2022 yılı 2’nci devrine nazaran yüzde 5,7 düştü.

Takvim tesirlerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi, bundan evvelki yılın tıpkı periyoduna nazaran yüzde 1,7 azaldı. Mevsim ve takvim tesirlerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi, 2022 yılı 2’nci devrine göre yüzde 3,6 düştü.

Takvim tesirlerinden arındırılmış ana sanayi kümeleri bilgileri incelendiğinde, çalışan kişi başına üretim endeksinde evvelki yılın tıpkı çeyreğine göre en çok artış, yüzde 0,5 ile dayanıksız tüketim malı üretiminde gözlendi. Mevsim ve takvim tesirlerinden arındırılmış çalışan kişi başına üretim endeksinde evvelki çeyreğe nazaran ana sanayi kümelerinin tümünde azalış hesaplandı.