Dünya, La Rochelle’in altında titriyor

DunyaVatandasi

New member

Cuma akşamı Fransa’nın bazı bölgelerinde deprem meydana geldi. Depremin merkezi La Rochelle kasabası yakınlarındaydı.

Cuma akşamı Fransa’da yer sarsıldı. GFZ Potsdam tarafından yapılan ön değerlendirmeler, 4.9 büyüklüğünde sonuçlandı. “France Séisme” gibi Fransız web siteleri, Richter ölçeğinde 5,2 değerini bildirir.

Bu, onu bölgede kaydedilen en güçlü depremlerden biri yapar.

Belediyeler vatandaşları rahatlatıyor

Niorts belediyesi Twitter’da depremin merkez üssünün La Rochelle ve Niort kasabaları arasında olduğunu yazdı. Yönetim, vatandaşlara acil durum hatlarını aşırı yüklememeleri çağrısında bulundu. “Yalnızca gerektiğinde yardım çağırın.”

Twitter’da kullanıcılar, bazen merkez üssünden 150 kilometreden fazla uzakta olmak üzere fark edilebilir şoklar bildiriyor. Bir kullanıcı, “La Rochelle’den 150 kilometre uzaktayım ve evim birkaç saniye deli gibi sallandı” diye yazdı.

Yerel “Charente Libre” gazetesi de depremle ilgili bir haber yaptı: Angoulême sakinlerinden biri “Charente Libre” ile yaptığı röportajda “Masamda oturdum ve mobilyaların hareket etmesini izledim” dedi. İnsanlar ne olduğunu anlamak için sokaklara döküldü” dedi.

Şimdiye kadar herhangi bir hasar raporu yok

Sahil kasabası La Rochelle’de yaşayan bir kişi deprem anında video çekti ve deprem karşısında şaşkınlığını gizleyemedi: “Ne oluyor” diye yorum yaptı olayla ilgili.

Uzman portalı “erdbebennews.de”, başkent Paris, Lyon ve Normandiya’da bile sarsıntıların hissedildiği söyleniyor. Şu ana kadar herhangi bir hasar bildirimi yapılmadı.